Κολοκυθοκεφτέδες (by pitsirikos)

Αυτά τα δύσκολα και μαύρα χρόνια της οικονομικής κρίσης -που εγώ για κάποιον ανεξήγητο λόγο την έχω περάσει τζάμι-, είχα την ευκαιρία να μάθω να μαγειρεύω κάποια φαγητά που πριν μπορούσα μόνο να τα παραγγέλνω. Ένα από αυτά είναι οι κολοκυθοκεφτέδες που μαγείρεψα χτες.

Το δύσκολο πράγμα στους κολοκυθοκεφτέδες είναι να φύγουν τα υγρά από τα κολοκύθια πριν τα μαγειρέψεις. Θέλουν αρκετό χρόνο για να σουρώσουν και πολύ καλό στύψιμο.

Δεν γράφω την συνταγή για τους κολοκυθοκεφτέδες μου, γιατί όσοι τους έχουν φάει λένε πως δεν έχουν φάει πιο νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες, οπότε δεν θέλω να μάθουν να τους φτιάχνουν κι άλλοι, και να χάσω την πρωτιά.

Πέρα από την πλάκα, έχω φτάσει σε τέτοιο σημείο πια την μαγειρική μου που μπορώ άνετα να ανοίξω ταβέρνα.

Αλλά δεν θέλω να ανοίξω ταβέρνα γιατί αφενός ανοίγουν όλοι και αφετέρου θα πρέπει να κλειστώ μέσα στην κουζίνα και δεν θα μπορώ να πηγαίνω για μπάνιο, ούτε να παίζω μπάλα.

(Σκέφτομαι τους φίλους μου που έχουν φάει τα φαγητά μου αλλά και τους φίλους αναγνώστες του μπλογκ που με φιλοξένησαν και τους μαγείρεψα· θα βλέπουν τις φωτογραφίες και θα τους τρέχουνε τα σάλια.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.