Ο καλύτερος εραστής είναι ο ανέμελος

Αγαπητέ πιτσιρίκο, σου γράφω γιατί αισθάνομαι λίγο πως σου χρωστάω, μια και τα γραπτά σου με κάνουν να νοιώθω πως δεν χάθηκε ακόμη – εντελώς – η κοινή λογική στη χώρα.

Μ’ αρέσει επίσης που αποτελείς έμπνευση για διάφορους και σου στέλνουν παρόμοια κείμενα κι αυτό απαλύνει κάπως την πολιτική μου μοναξιά, αλλά, βέβαια, από την άλλη, αναρωτιέμαι πού στο διάολο κρύβονται όλοι αυτοί κι εγώ συνέχεια συναντάω στο δρόμο μου κάφρους, συντηρητικούρες και εαυτουλάκηδες.

Τέλος πάντων, ίσως να έχουν μεταναστεύσει όλοι στο εξωτερικό και η μόνη επαναστατική πράξη που τους έμεινε, είναι να σου στέλνουν κείμενα· δεν τους κακίζω, ίσως τελικά είναι η μόνη διέξοδος.

Σου γράφω με αφορμή την έκκλησή σου: “Επειδή με έχετε τρελάνει στις λυπητερές ιστορίες […] μήπως θα μπορούσε κάποιος καλός άνθρωπος να μου στείλει μια όμορφη ιστορία με έρωτες ή κάτι καλό, τέλος πάντων; Ευχαριστώ”

Έχεις δίκιο… Πόση δυστυχία να αντέξει κάποιος απανωτή; Πόσα δελτία ειδήσεων;

Αλλά νομίζεις πως είναι και εύκολο να τα ξεχάσεις όλα και να εμπνευστείς ή να αφεθείς σε μια ωραία ιστορία με έρωτες, όταν σε βομβαρδίζει ο παραλογισμός της καθημερινότητας;

Ρώτησαν λέει κάποτε μια εταίρα (επαγγελματίας γαρ) ποιος είναι ο καλύτερος εραστής, κι εκείνη απάντησε: “ο ανέμελος”.

Σου στέλνω λοιπόν μια φωτογραφία και ένα ποίημά μου από πιο ανέμελες εποχές -όχι πολύ παλιά, 3-4 χρόνια πριν- μήπως ξεχάσεις για λίγο τα κακά μαντάτα και εμπνευσθείς για τους μελλοντικούς σου έρωτες…

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
οι έρωτες
οι έρωτές μου
μαχαίρι ο πληθυντικός,
στο σώμα της ελπίδας

Ν’ απέχω;
ή να γεμίζω με φιλιά
το άλικο ποτήρι των χειλιών σου;

τι λένε άραγε οι σοφοί;
σαν τον ζεσταίνεις, ο χρόνος διαστέλλεται;
ή να προλάβω να καώ;
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

με εκτίμηση
Φοίβος

ΥΓ: Μπορείς να δημοσιεύσεις κείμενο και φωτογραφία αν θες, ελεύθερα.
ΥΓ2: Εύχομαι καλό κουράγιο και να σε συνοδεύει πάντα η έμπνευσή σου για γραφή και ζωή.

(Αγαπητέ Φοίβο, οι άνθρωποι μάλλον γίνονται καλύτεροι όταν ερωτεύονται. Βέβαια, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για έρωτες, οπότε έχουμε και πολλά ατυχήματα. Σε ευχαριστώ για το ποίημα και την φωτογραφία. Εύχομαι να πέσει έρωτας. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.