Οι Θεσμοφοριάζουσες στο Άργος

Θεσμοφοριάζουσες 3Αγαπητέ Πιτσιρίκο! Παρακολούθησα χθες βράδυ τις Θεσμοφοριάζουσες στο Αρχαίο Θέατρο Άργους. Δεν κρύβω ότι μια φίλη που την είχε δει στην αρχή της περιοδείας, δεν μου είπε και τα καλύτερα λόγια, ωστόσο δεν πτοήθηκα. Έτσι κι αλλιώς θα πήγαινα.

Θεσμοφοριάζουσες 1 Πάω λοιπόν, πιάνω θέση επισήμων (αλίμονο και δεν έπιανα), και περιμένω. Ζέστη, χαμός. Τυπικότατοι πάντως, ξεκίνησε η παράσταση λίγο μετά την προκαθορισμένη ώρα. Μου ‘χει τύχει να πάω σε παράσταση μες στη ζέστη και να ξεκινήσουν τρία τέταρτα μετά, δράμα.

Δυστυχώς όμως, πέρασε πολύ γρήγορα η ώρα. Ούτε που το καταλάβαμε. Για να μην πω ότι από τα γέλια πρέπει να χάσαμε τη μισή παράσταση. (Γι’ αυτό νομίζω επιβάλλεται και δεύτερη φορά!)

Η διασκευή που κάνατε, όλα τα λεφτά!!! Μπράβο σε όλους σας!!!

Μ.Α.

Θεσμοφοριάζουσες 2Υ.Γ.1 Ας πει κάποιος στον κ. Κιμούλη πως είναι τουλάχιστον απολαυστικός και στην κωμωδία! Περήφανη που υπάρχει ανάμεσά μας! Είναι ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ.

Υ.Γ.2 Οι φωτογραφίες από χθες. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!

(Αγαπητή φίλη, σας ευχαριστώ πολύ για το κείμενο και τις φωτογραφίες. Σας ευχαριστούμε όλοι. Χαίρομαι που γελάσατε πολύ· προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να παρακολουθεί κάποιος έργα του Αριστοφάνη αν δεν γελάει. Κωμωδίες είναι, δεν είναι δράματα. Πάντως, τα τελευταία χρόνια -πολλά χρόνια- είχα δει αρκετές “αγέλαστες” παραστάσεις έργων του Αριστοφάνη. Στις Θεσμοφοριάζουσες του Γιώργου Κιμούλη, οι ατάκες πέφτουν η μία πίσω από την άλλη. Ξέρω πως είναι μια καλή παράσταση γιατί έζησα από κοντά στις πρόβες τον κόπο και τον αγώνα του Γιώργου Κιμούλη, των ηθοποιών και όλων των συντελεστών της παράστασης. Είδατε την παράσταση στο Άργος, σε μια περιοχή που, εξαιτίας της Επιδαύρου, οι κάτοικοι ξέρουν από θέατρο. Αν μπορείτε να είστε στην Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου, σας κερνάω εγώ το εισιτήριο για την τελευταία παράσταση στο Ηρώδειο. Και θα σας πω και όσες ατάκες δεν προλάβετε να ακούσετε από τα γέλια. Σας ευχαριστώ και πάλι εκ μέρους όλων των ηθοποιών και των συντελεστών της παράστασης. Να είστε καλά!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.