Ο Σαμαράς στον τάφο

Αντώνης ΣαμαράςΑιφνιδιαστική επίσκεψη στην Αμφίπολη με τριάντα τηλεοπτικά συνεργεία και πεντακόσιους φωτογράφους έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Παρά το αιφνιδιαστικό της επίσκεψης Σαμαρά, οι αρχαιολόγοι δεν ήταν στις παραλίες αλλά ήταν στην θέση τους και υποδέχτηκαν τον Αντώνη Σαμαρά με ενθουσιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε την Αμφίπολη γιατί κάτι σημαντικό βρέθηκε εκεί, οπότε θα δημιουργηθεί ένα μουσείο και θα πρέπει να διορίσει τους συμπατριώτες του από την Μεσσηνία που δεν πρόλαβε να τους διορίσει στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει κάνει στροφή προς το Δωδεκάθεο, θέλει να εξασφαλίσει πως ο Αλέξης Τσίπρας -ο οποίος ανακάλυψε πρόσφατα τον Θεό- δεν θα καταστρέψει τους αρχαίους τάφους για να χτίσει από πάνω καμιά εκκλησία, βασιλική μετά τρούλου, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε σαν αριστερό κόμμα με συνιστώσες και θα καταλήξει αίρεση του Χριστιανισμού.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό τάφο και πως, τώρα που η Ελλάδα έχει πεθάνει, βρήκαμε πού θα την θάψουμε.

Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να βγάλουμε μέσα από τον τάφο τον Μεγαλέξανδρο, τον Βουκεφάλα και την Ρωξάνη που έγινε διάσημη από το τραγούδι των Police.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως ξέρουμε ότι μια χώρα έχει πεθάνει, όταν οι κάτοικοί της δεν έχουν να επιδείξουν απολύτως τίποτα δικό τους και ασχολούνται με τους τάφους των ένδοξων προγόνων τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως τα ευρήματα στον τάφο αποδεικνύουν πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αμφιφυλόφιλος -όπως και όλοι οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής που πηδιόντουσαν αναμεταξύ τους χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις- και αυτός είναι ο λόγος που αυτή η περιοχή ονομάστηκε Αμφίπολη.

Βέβαια, αυτά εγώ τα είχα γράψει από πέρσι τον Αύγουστο.

(Οι Θεσμοφοριάζουσες απόψε στο Άργος – Αρχαίο θέατρο. Και μετά από μια μικρή διακοπή για να ξεκουραστούν λίγο και οι ηθοποιοί -γιατί άνθρωποι είναι κι αυτοί, μην τους βλέπετε έτσι-, οι Θεσμοφοριάζουσες επιστρέφουν στις 28 Αυγούστου στο Ξυλόκαστρο – Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, στις 29 Αυγούστου στην Πάτρα – Ρωμαϊκό Ωδείο, στις 30 Αυγούστου στη Σαλαμίνα – Ευριπίδειο Θέατρο και στις 31 Αυγούστου στη Χαλκίδα – Θέατρο Ορέστης Μακρής. Και μετά 13 παραστάσεις στην Αθήνα και την Αττική, με τελευταία την παράσταση στο Ηρώδειο στις 19 Σεπτεμβρίου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.