Σε μετανάστες ανήκει ο τάφος στην Αμφίπολη

ΑμφίποληΛύθηκε τελικά το μυστήριο για τον τάφο της Αμφίπολης, αφού οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν πως πρόκειται για τον τάφο τριών μεταναστών από την Περσία, που είχαν αποφασίσει να ζήσουν στην Μακεδονία. Μετά τον θάνατό τους σε εργατικό ατύχημα, οι αρχαίοι Μακεδόνες αποφάσισαν να τιμήσουν τους νεκρούς Πέρσες και τους έφτιαξαν έναν μεγαλοπρεπή τάφο.

Η είδηση πως ο τάφος που βρέθηκε στην Αμφίπολη δεν ανήκει στον Μεγαλέξανδρο -ή έστω σε κάποιον με ελληνικό DNA- έχει σκορπίσει απογοήτευση στα ελληνικά ΜΜΕ και την ελληνική κοινωνία.

Μετά την αποκάλυψη πως πρόκειται για τον τάφο τριών μεταναστών από την Περσία, με εντολή Σαμαρά οι αρχαιολόγοι σταματούν αμέσως τις ανασκαφές και η περιοχή που βρίσκεται ο τάφος θα γίνει χωματερή.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.