Νέοι άστεγοι

ΠΟΚΘα έχετε ακούσει οπωσδήποτε πολλούς πολιτικούς -και πολλούς αριστερούς πολιτικούς- να λένε πως “ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δικαιούνται να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι”. Εννοούν πως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσουν δικά τους γήπεδα. Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που το λένε αυτό, είναι και πολλοί πολίτες.

Κανένας πολιτικός δεν είπε ποτέ πως “κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι”. Μόνο για τον τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ το λένε. Για τον Ολυμπιακό δεν το λένε πια, γιατί του έφτιαξαν το σπίτι που δικαιούταν και δεν είναι άστεγος πια ο καημένος.

Δηλαδή, οι ποδοσφαιρικές εταιρείες δικαιούνται να έχουν δικό τους σπίτι αλλά ο κάθε Έλληνας δεν δικαιούται να έχει δικό του σπίτι.

Και το ακούν οι Έλληνες αυτό να λέγεται από όλο το πολιτικό σύστημα, και δεν έχουν βάλει ακόμα τις φωνές. Μάλιστα πολλοί συμφωνούν.

Περιμένω το κόμμα που θα πει πως “κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι”.

Ξέρω πως θα περιμένω πολλά χρόνια ακόμα.

(Αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα με απασχολήσουν στη ραδιοφωνική εκπομπή στο The Press Project. Σήμερα στις 18:00.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.