Ο Αχιλλέας

ΑχιλλέαςΠιτσιρίκο, είπες ό,τι θέλουμε είσαι εδώ, και στην απόγνωσή μας θα εκμεταλλευτούμε μια κουβέντα που ίσως και να την είπες από την καλή σου την καρδιά. Ο Αχιλλέας εμφανίστηκε απ’ το πουθενά – με μικροταυτότητα παρακαλώ, αλλά αδέσποτος – μιαν ωραία μέρα στα Βριλήσσια.

Εμβολιάστηκε, έκανε το σέρβις του και επανατοποθετήθηκε στο δρόμο. Έλα όμως που πάει μόνος του στο κτηνιατρείο που τον περιέθαλψε και περιμένει να του ανοίξουν να μπει στο κλουβί!

Δεν θέλει φαγητό. Θέλει παρέα και χάδια.

Περνάνε από τα χέρια μας δεκάδες αδέσποτα κάθε χρόνο. Όλα τρελαίνονται για βόλτες κι ελευθερία. Ο Αχιλλέας ζητάει τη σκλαβιά στον άνθρωπο. Είναι ανθρωπόσκυλο, όπως λέμε.

Δίπλα στο κτηνιατρείο είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και τρέμουμε. Δεν περιμένουμε να το δημοσιεύσεις αναγκαστικά. Αν έχεις φίλους γνωστούς φιλόζωους ή ξέρεις κάποιον πού να ψάχνει σκύλο αγκαλίτσα μας λες.

Οι Ινδιάνοι έχουν έναν μύθο. Όταν ο Θεός έπλασε τον κόσμο, έριξε έναν κεραυνό κι άνοιξε ένα βαθύ φαράγγι για να χωρίσει τους ανθρώπους από τα ζώα. Ο σκύλος ήταν λένε το μόνο ζώο που πήδηξε πάνω από την άβυσσο για να βρεθεί δίπλα στον άνθρωπο. Κάποιος Αχιλλέας θα ήτανε, σίγουρα!

Ο Αχιλλέας δέκα μηνών και είναι αεικίνητος ο σκασμένος.

Φιλοζωική Βριλησσίων – Τηλέφωνο: 6976 266620

(Αγαπητή φίλη, ο Αχιλλέας είναι αεικίνητος επειδή ψάχνει τον άνθρωπο που θα τον αγαπήσει. Μόλις τον βρει, θα παλουκωθεί δίπλα του και δεν θα το κουνάει ρούπι. Όλες οι παιδικές φωτογραφίες που έχω, είναι με σκυλιά. Η πρώτη μου ανάμνηση από τη ζωή δεν είναι η μάνα μου και ο πατέρας μου αλλά η Λίντα, ένα υπέροχο σέτερ. Για να δούμε, ποιος θα είναι ο τυχερός ή η τυχερή που θα γίνει φίλος και οικογένεια με τον Αχιλλέα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.