Νέα χριστουγεννιάτικη δημοσκόπηση

PollΣύμφωνα με χριστουγεννιάτικη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του Άι Βασίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα με 3,6% έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, ενώ η γαλοπούλα με γέμιση έχει προβάδισμα 39,5% έναντι της αδειανής γαλοπούλας.

Το 45% των ερωτηθέντων προτιμά τα μελομακάρονα από τους κουραμπιέδες, ενώ οι δίπλες δεν πιάνουν το όριο του 3% και κινδυνεύουν να μείνουν έξω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Κάποιοι δεν μπορούν καταλάβουν πως γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις αφού η πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει εκλογές αλλά η απάντηση είναι πολύ απλή:

Οι Έλληνες θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση χωρίς εκλογές, αφού προτιμούν να καλέσει ο Σαμαράς τον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, να του παραδώσει την εξουσία και να πάει να κλειστεί στην φυλακή, ή να πάρουν οι Συριζαίοι τα όπλα και να κάνουν επανάσταση, για να έχουν και κάτι να βλέπουν στην τηλεόραση.

Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να εκλεγεί τώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού αφενός δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αφετέρου το ραμολιμέντο που είναι σήμερα Πρόεδρος έχει αρχίσει να μυρίζει και μπορεί να τα τινάξει την ώρα που θα του λέει τα κάλαντα η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων ή τίποτα ορφανά, οπότε δεν θα τους δώσει χαρζιλίκι γιατί θα πρέπει να πληρώσει τα έξοδα της κηδείας του, ενώ θα χαλάσει και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, αφού οι άλλοι λαοί θα αλλάζουν δώρα, θα χορεύουν και θα τραγουδάνε, κι εμείς θα παλεύουμε με τα σάβανα, τα στεφάνια, τα κονιάκ και τα παξιμάδια.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων φεύγει από την Νέα Δημοκρατία και πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και, όπως πάνε τα πράγματα στη χώρα, δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκει πολύ δεξιό και τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε, όπου να ‘ναι, θα πάρουν τα όπλα και θα ξεκινήσουν αντάρτικο για την ανατροπή του καπιταλισμού και του ΕΝΦΙΑ.

Δεδομένου ότι στις εκλογές του 2012 οι δημοσκοπήσεις έφερναν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα με χαμηλό ποσοστό -και κόντεψε να κάνει κυβέρνηση-, το σημερινό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι γύρω στο 20%.

Χρόνια πολλά!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.