Διαφημιστικό κόλπο η αγωγή της Γιάννας Αγγελοπούλου κατά του Unfollow

1Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως η αγωγή της Γιάννας Αγγελοπούλου κατά του Unfollow -στην οποία ζητούσε 800 χιλιάδες ευρώ- δεν ήταν παρά ένα διαφημιστικό κόλπο για την προώθηση του ριμέικ της ταινίας «Η Κυρία και ο Ναύτης», στην οποία θα πρωταγωνιστούν η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.

2Στην ταινία «Η Κυρία και ο Ναύτης», μετά από ένα ναυάγιο, μια αλαζονική και κακομαθημένη καπιτάλα βρίσκεται απομονωμένη σε ένα νησί με έναν ναύτη προλετάριο, ο οποίος αναλαμβάνει να της εξηγήσει τη μαρξιστική θεωρία και την πάλη των τάξεων. Στην διάρκεια της ταινίας, το προλεταριάτο -μεταμφιεσμένο σε μούτσο- πετάει έξω τα μάτια της καπιταλίστριας και την αποκαλεί «bottana industriale».

3Ήταν δύσκολο να πιστέψει κάποιος πως η αγωνίστρια της Αριστεράς, Γιάννα Αγγελοπούλου, θα έκανε αγωγή στο Unfollow. Άλλωστε, είναι γνωστό πως τα παιδιά του Unfollow έχουν μεγαλώσει στα χέρια της Γιάννας, αφού ήταν η Γιάννα που τους δίδαξε και τους ανέλυσε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.

Την ελληνική έκδοση της ταινίας «Η Κυρία και ο Ναύτης», θα σκηνοθετήσει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ενώ, εκτός από την Γιάννα Αγγελοπούλου και τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, πρωταγωνιστούν ο Αυγουστίνος Ζενάκος και η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, οι οποίοι υποδύονται ένα ζευγάρι μεγαλοαστών.

Τα γυρίσματα θα γίνουν στο κότερο της Γιάννας Αγγελοπούλου -το οποίο θα βυθιστεί κανονικά στην ταινία, ενώ θα ακούγεται η Διεθνής- και στο Φαρμακονήσι.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.