Διαφημιστικό κόλπο η αγωγή της Γιάννας Αγγελοπούλου κατά του Unfollow

1Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως η αγωγή της Γιάννας Αγγελοπούλου κατά του Unfollow -στην οποία ζητούσε 800 χιλιάδες ευρώ- δεν ήταν παρά ένα διαφημιστικό κόλπο για την προώθηση του ριμέικ της ταινίας “Η Κυρία και ο Ναύτης”, στην οποία θα πρωταγωνιστούν η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.

2Στην ταινία “Η Κυρία και ο Ναύτης”, μετά από ένα ναυάγιο, μια αλαζονική και κακομαθημένη καπιτάλα βρίσκεται απομονωμένη σε ένα νησί με έναν ναύτη προλετάριο, ο οποίος αναλαμβάνει να της εξηγήσει τη μαρξιστική θεωρία και την πάλη των τάξεων. Στην διάρκεια της ταινίας, το προλεταριάτο -μεταμφιεσμένο σε μούτσο- πετάει έξω τα μάτια της καπιταλίστριας και την αποκαλεί “bottana industriale”.

3Ήταν δύσκολο να πιστέψει κάποιος πως η αγωνίστρια της Αριστεράς, Γιάννα Αγγελοπούλου, θα έκανε αγωγή στο Unfollow. Άλλωστε, είναι γνωστό πως τα παιδιά του Unfollow έχουν μεγαλώσει στα χέρια της Γιάννας, αφού ήταν η Γιάννα που τους δίδαξε και τους ανέλυσε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.

Την ελληνική έκδοση της ταινίας “Η Κυρία και ο Ναύτης”, θα σκηνοθετήσει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ενώ, εκτός από την Γιάννα Αγγελοπούλου και τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, πρωταγωνιστούν ο Αυγουστίνος Ζενάκος και η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, οι οποίοι υποδύονται ένα ζευγάρι μεγαλοαστών.

Τα γυρίσματα θα γίνουν στο κότερο της Γιάννας Αγγελοπούλου -το οποίο θα βυθιστεί κανονικά στην ταινία, ενώ θα ακούγεται η Διεθνής- και στο Φαρμακονήσι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.