Επεισόδιο ανάμεσα στον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ

Βαρουφάκης ΝτάισελμπλουμΑίσθηση σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation, σύμφωνα με το οποίο, στο προηγούμενο Eurogroup, προκλήθηκε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του προέδρου Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως αναφέρει η Liberation, όταν αποσύρθηκε το έγγραφο του Μοσκοβισί και ο Ντάισελμπλουμ έφερε το νέο έγγραφο -που του είχαν δώσει οι Γερμανοί-, ο Γιάνης Βαρουφάκης τον είπε “ψεύτη” αλλά του το είπε στα αγγλικά γιατί στα ελληνικά δεν θα το καταλάβαινε.

Ο Ντάισελμπλουμ προσπάθησε να δικαιολογηθεί αλλά ο Βαρουφάκης του είπε “τι λες μωρή Ολλανδέζα ψωλοτσακίστρα, μωρή ξεσκισμένη λουμπίνα, που σε έχουν εδώ μέσα για να τινάζεις το μαραμένο τσουτσούνι του Σόιμπλε!”.

Όταν ο Βαρουφάκης κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του Ντάισελμπλουμ, ο Ντάισλεμπλουμ αρχικά κρύφτηκε πίσω από το καροτσάκι του Σόιμπλε και μετά έπεσε στην αγκαλιά του ανάπηρου -με αποτέλεσμα να διαλυθεί το καροτσάκι και να φύγει και η πάνα ακράτειας του Σόιμπλε-, ενώ την ίδια ώρα σκλήρυναν και οι ρώγες της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ήταν κάπως ζαλισμένη και νόμιζε πως τσακώνονταν για αυτήν.

Οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών άρχισαν να βάζουν στοιχήματα αλλά δεν βρέθηκε κανείς να στοιχηματίσει υπέρ του Ντάισελμπλουμ, γιατί ο Βαρουφάκης είναι ντραβραντισμένος και γαμάει και δέρνει.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση των δυο ανδρών στο σημερινό Eurogroup γιατί ο Ντάισελμπλουμ είπε στον Βαρουφάκη πως θα φωνάξει τον μεγάλο του αδελφό, ο οποίος έχει μαύρη ζώνη στα τσιμπούκια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.