Ή αυτοί ή εμείς

Φίλε πιτσιρίκο
Υπάρχει η άποψη σε συζητήσεις, σε γραπτά κείμενα, σε “αναλύσεις”, ότι, μετά τις μεγάλες κωλοτούμπες του Τσίπρα, ο λαός, οι αγώνες του και γενικά το κίνημα ηττήθηκαν και δύσκολα θα σηκώσουν κεφάλι.

Θα διαφωνήσω απόλυτα με αυτό, γι’ αυτό και σου είχα γράψει “Κάποια στιγμή ο κόσμος θα κάνει ντου”.

Οι επόμενοι μήνες είναι απείρως κρίσιμοι, ο κόσμος πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να μη φάει πρόλογο με τα παραμυθάκια περί επιστροφής στην ανάπτυξη, ρύθμισης του χρέους και άλλα συναφή.

Όλα αυτά είναι τεράστιες απάτες, εφάμιλλες με το σκίσιμο των μνημονίων, τη σεισάχθεια των δανείων, την δέκατη τρίτη σύνταξη κλπ κλπ.

Αντί αυτών, είδαμε νέο πιο βάρβαρο μνημόνιο, τα δάνεια πήγαν στα κοράκια, οι συντάξεις υπέστησαν περικοπές κλπ κλπ.

Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να δουν και να ζήσουν οι Έλληνες για να σταματήσουν να πιστεύουν τα ψέματα και τις απάτες.

Επίσης, υπάρχει η μεγάλη απάτη της “συναίνεσης”, ενώ πολλοί σπρώχνουν τις εξελίξεις στην κατεύθυνση της δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης.

Αυτό θα είναι ότι χειρότερο από τη μία, γιατί θα συνεχιστεί και η πλήρης συγκάλυψη και το ξεπούλημα των πάντων, από την άλλη όμως θα ξεφτιλιστούν εντελώς, και έτσι, ίσως, υπάρχει μια ελπίδα να ξεφυτρώσει κάτι νέο.

Θα δούμε. Όμως, το να βγαίνουν κάποιοι άνθρωποι βολεμένοι και συστημικοί και να λένε “όλοι μαζί θα περάσουμε τον κάβο”, θυμίζει το “μαζί τα φάγαμε”.

Όχι ρε μεγάλε, ο κόσμος έφαγε ένα ψιχουλάκι κι εσείς φάγατε όλο το καρβέλι.

Οπότε, επειδή “Οι οπαδοί αντιστέκονται, ας αντισταθούν και οι πολίτες”, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία σε κανέναν (εκτός από τους ολιγάρχες, τους συστημικούς και τους βολεμένους).

Ή αυτοί ή εμείς.

Ντου από παντού.

Αυτά τα λίγα

Καλή χρονιά σε όλους

Μ.
Παοκι

(Αγαπητό Παόκι, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πια. Και έχουν κάνει τις επιλογές τους. Είναι και ο εξευτελισμός μια επιλογή. Εγώ την καταλαβαίνω. Δεν την αποδέχομαι αλλά την καταλαβαίνω. Μόνο να μην έρθει κανείς να κλάψει στον ώμο μου. Να πάει να κλάψει στον ώμο του Λάκη, αν δεν είναι παρέα με κάποιον ολιγάρχη εκείνη την ώρα. Αυτούς γουστάρουν οι Έλληνες. Τους απατεώνες παντός καιρού. Οπότε, καλά να πάθουν. Καλή χρονιά. ΠΑΟΚ!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.