Θα είναι το επόμενο βήμα το «άστρο του Δαβίδ»;

refugees1Φίλε Πιτσιρίκο, μετά την Δανία που καθιέρωσε την …κλοπή της όποιας κινητής περιουσίας έχουν μαζί τους οι πρόσφυγες-μετανάστες, ένα ακόμα κράτος, η Ελβετία, αποφάσισε να κινηθεί στην ίδια απάνθρωπη κατεύθυνση.

Όποιος πρόσφυγας φτάνει από δω κι εμπρός στην Ελβετία, θα υποχρεώνεται να παραδίδει στις αρχές κάθε περιουσιακό του στοιχείο που υπερβαίνει το εξωφρενικό ποσό των 600-700 ευρώ [περίπου 1000 CHFs].

Με τα κατασχεθέντα χρήματα και τιμαλφή, η κυβέρνηση της Βέρνης θα χρηματοδοτήσει τις υποδομές και τις δράσεις που απαιτούνται για την προστασία των προσφύγων.

Με τα 1000 φράνκα που τους αφήνουν περνούν δεν περνούν –μένοντας φυσικά στον δρόμο– δέκα μέρες.

Οι Ελβετοί –πιο ευαίσθητοι από τους Δανούς και πιο «δημοκράτες»– δήλωσαν ότι σε περίπτωση που τελικά αποφασίσουν αρνητικά σχετικά με το αίτημα του αιτούντος ασύλου πρόσφυγα θα επιστρέφουν τα κατασχεθέντα, αφαιρώντας τα κόστη για την παραμονή του πρόσφυγα στην χώρα. Μεγαλεία!

Το επόμενο βήμα θα είναι η υιοθέτηση της ίδιας πολιτικής κι από άλλες «πολιτισμένες» και «δημοκρατικές» χώρες της δύσης, όπως οι προαναφερόμενες Δανία και Ελβετία.

Έτσι, η «πολιτισμένη» Ευρώπη θα απευθύνεται στους πρόσφυγες που δημιουργούν οι επιδοτούμενοι από τις πολυεθνικές τους πόλεμοι στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική, απειλώντας τους πως, αν τυχόν και καταφέρουν να γλυτώσουν από τους δολοφόνους του Άσαντ και του ISIS, να περάσουν από τα παγωμένα νερά της Μεσογείου χωρίς να χάσουν την ζωή τους και περπατήσουν μέσα στο κρύο τα τελευταία εκατοντάδες μίλια για την «γη της επαγγελίας», για την «γη της ισότητας και της δημοκρατίας», θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργανωμένη Δυτική κοινωνία που θα τους ληστέψει κανονικά και με τον νόμο.

Καταπληκτικό δεν βρίσκεις;

Άντε να υιοθετηθεί το μέτρο κι από την Κομισιόν, να έρχονται τα πλοιάρια της Frontex και να διαπραγματεύονται με τους πρόσφυγες σχετικά με το κόστος της παραμονής τους στην «πολιτισμένη και δημοκρατική» Ευρώπη, όταν οι τελευταίοι θα βρίσκονται εν πλω.

Άντε να δούμε πότε θα ξαναεμφανιστούν στο προσκήνιο τις πατέντες των ναζί με τα αστέρια και τα tattoo της φρίκης, γιατί μην μου πείτε ότι φαίνεται αυτό πια εντελώς απίθανο;

Το έγραψα και στο «Twitter», τα δικτατορικά καθεστώτα αναστέλλουν και παγώνουν την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων· μονάχα η «δυτικού τύπου αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία» έχει την δυνατότητα να τα καταργήσει τελείως.

Δυστυχώς, έχει αρχίσει ήδη να το κάνει με τους «άλλους» και όχι με τους «δικούς» μας.

Μέχρι να συμβεί εκείνο που έγραφε ένας Γερμανός παπάς για εκείνο τον τύπο που αδιαφορούσε συστηματικά για την στέρηση της ελευθερίας των γύρω του και έφτασε η ώρα να συνειδητοποιήσει πολλά, όταν ήρθε η σειρά του.

Τότε όμως ήταν πολύ αργά.

Φιλιά από την Εσπερία, Ηλίας

Υ.Γ. Μόνη μου παρηγοριά είναι η μαζική αντίδραση του πληθυσμού σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική. ¨Όλοι διαμαρτύρονται! Φυσικά και αστειεύομαι. Δεν κουνιέται φύλλο, ούτε νοιάζεται κανείς.

(Αγαπητέ Ηλία, κακώς βλέπεις αρνητικά την απόφαση των κυβερνήσεων της Ελβετίας και της Δανίας να παίρνουν από τους πρόσφυγες τα όποια περιουσιακά τους στοιχεία. Ηλία, πρέπει να δεις τους πρόσφυγες σαν επενδυτές. Η ελβετική κυβέρνηση βλέπει τους πρόσφυγες σαν επενδυτές. Δηλαδή, τους αναβαθμίζει. Δεν είναι λίγο να γίνεσαι επενδυτής από πρόσφυγας. Παίρνεις τα πάνω σου. Ηλία, δεν είναι καινούργια πράγματα αυτά, ούτε είναι ελβετικά και δανέζικα. Όταν έρχονταν το 1922 οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία με πλοία, στο λιμάνι του Πειραιά υπήρχαν συμπατριώτες μας που έψαχναν να βρουν γυναίκες που είχαν χάσει τους άνδρες τους, για να τις κάνουν πουτάνες. Ηλία, ευτυχώς που μείναμε Ευρώπη. Ειδικά εσύ, είσαι στην καρδιά της Ευρώπης. Στα καλύτερα. Ηλία, ξέρεις πως δεν γράφω συχνά καλά λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά, καμιά φορά, σκέφτομαι πως η διαλυμένη ελληνική κοινωνία δεν έχει γίνει ακόμα τόσο απάνθρωπη. Όπως λέει και η Γερμανίδα φίλη, η Ελλάδα -ακόμα και έτσι- είναι το πιο ανθρώπινο μέρος που μπορεί να ζήσει κάποιος σήμερα στην Ευρώπη. Ίσως, να είναι η ορθόδοξη παράδοση. Οι Έλληνες δεν είναι προτεστάντες. Ή μπορεί να είναι το φως, δεν ξέρω. Ηλία, αν συνεχιστούν όλα αυτά, θα παρακαλάμε κι εμείς τον Κιμ να πατήσει το κουμπί. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.