Σφίξανε οι κώλοι;

Πιτσιρίκο, έσφιξαν οι κώλοι και βγαίνουν τα επαγγέλματα που “κοσμούν” τη βουλή διαχρονικά;
Υπάρχει πρόβλημα κάτω από το χαλάκι;
θα μείνει με τον μουτζούρη στο χέρι όπως έγραφες ο Αλέξης;
Μασάει η κατσίκα ταραμά;

Χο!χο!χο!χο! που έλεγε και ο θείος κάποτε, “ο πελάτης έχει πάντα δίκιο”, μόνο που δεν φαίνεται προς το παρόν.

Βέβαια, θα απογοητευτούν και οι φίλτατοι των ευγενών επαγγελμάτων διότι, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, υπάρχει ένα καλό ποσοστό στην φοροκώσταινα που δεν πρόκειται να ιδρώσει το αυτί του και τους γνωρίζουμε όλοι στα επαγγέλματα μας.

Παράδειγμα την Τετάρτη πέρασα για μια συνεδρία από έναν “καναπέ” και μέσα σε όλα τα τετριμμένα της συνέντευξης για το πόσο ωραία περνάμε ”στην εξοχή” “το πετρέλαιο φτήνυνε πλέον”, άρα βάλτε ρε και μην μολύνετε το περιβάλον ή το “έστω και για 400 ευρώ το μήνα κάτι είναι από το να κάθεσαι”, αυτός που μου τα έλεγε καθαρίζει μια 50αρα χωρίς απόδειξη τα 3 τέταρτα της ώρας και και περιμένει ο φίλτατος να το καταλάβει ο “συνάδελφός του” ή να το πει ο Νίκος με τον Μπάμπη τον Σκάι με τα 20 άτομα που έχουν εργολαβία την εθνική ενημέρωση, όταν πάνω από 5000 δημοσιογράφοι είναι στα αζήτητα και στις γαλέρες.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος και τα έχω καλά με τον εαυτό μου· με το αν και το αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν δεν λύνονται τα προβλήματα, ο κόσμος ακόμη περιμένει πότε θα τα φτύσει ο γείτονάς του για να πει ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτα.

Όπως έχεις πολυγράψει, καήκαμε στο ζέσταμα έξι χρόνια τώρα.

Ο πυρήνας για να αλλάξουν τα πράγματα είναι πολύ μικρός.

Ένα τελευταίο, ο νεοφιλελευθερισμός θα μπορούσε να χτυπηθεί με τα ίδια του τα όπλα αλλά θέλει πολίτες και όχι ατομιστές.

Παράδειγμα, λένε για offshore και νησιά του παραδείσου και ρίχνω την πρόταση θα πήγαινε ένας εάν θα στηνόταν η επιχείρηση να βάλει τη περιουσία του σε ένα τέτοιο σχήμα και να πάρει και ΑΦΜ Βανουάτου και μην τον είδατε τον Παναγή, όχι τον Λαφαζάνη.

Το ξέρουν οι περισσότεροι ότι το κάθε ένα καραβάκι του εφοπλιστή είναι και μια ξεχωριστή εταιρεία με ό,τι συνεπάγεται για εφορίες ασφάλειες κλπ

Τι περιμένουν, να περάσουν άλλα 400 χρόνια ή να μας απελευθερώσει εργολαβικά το ξανθό γένος…

Πιτσιρίκο, χάρηκα που ξεπέρασες τους 100.000 ακόλουθους αλλά δείχνει τη μοναξιά στην αγΕλλάδα και ότι ο Γουρλομάτης έχει περισσότερους ακόλουθους από εμάς.

Σ.

(Αγαπητέ φίλε, καλό είναι που βγαίνουν κι άλλες επαγγελματικές ομάδες στον δρόμο. Ίσως, μια μέρα να συναντηθούν όλοι οι Έλληνες μαζί στον δεόμο. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται σε 100-200 χρόνια· και ποτέ δεν θα μάθεις. Και μετά, μπορεί οι Έλληνες -μετά από άλλα 200 χρόνια- να μάθουν να ψηφίζουν κιόλας. Προβλέπω λαμπρό μέλλον για την Ελλάδα το 2500 μ.Χ. Και δεν μπορεί να με διαψεύσει κανείς. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.