Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες

agrotes - styshΑγαπητέ Πιτσιρίκο Πιτσιρίκου
Τα πάνω-κάτω έχει φέρει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, η ολοένα και αυξανόμενη σκλήρυνση της στάσης των αγροτών. Το φαινόμενο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον, τόσο των εγχώριων, όσο και των ξένων ΜΜΕ. Μια απλή αναζήτηση στο google -απ΄ όπου και η φωτογραφία που σου στέλνω- επιβεβαιώνει και με το παραπάνω τις μεγάλες διαστάσεις που έχει πάρει η προαναφερθείσα σκλήρυνση.

Ποικίλουν οι αντιδράσεις που καταγράφονται και, για μία ακόμη φορά, έχουμε το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Αναστάτωση επικρατεί στα τηλεοπτικά κανάλια καθώς όλες οι άνκορ-γούμαν αρνούνται πλέον να παρουσιάσουν δελτίο από το στούντιο.

Γνωστή πουροπαρουσιάστρια των οκτώ, μου ψιθύρισε ντροπαλά στ’ αυτί:

“Τέρμα η θαλπωρή του στούντιο. Από δω και πέρα μόνο ρεπορτάζ στα μπλόκα. Τσουτσουνομαραμένοι όλοι εδώ μέσα, ρε συ Ρίκο. Αυτή την ευκαιρία, και σ’ αυτή την ηλικία, εγώ δε θα την αφήσω να πάει χαμένη.”

H πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυβίων κ. Λενιώ Αραχνοαιδοίου, δήλωσε σε έντονο ύφος μιλώντας σε τοπικό κανάλι:

“Καλώ τον πρωθυπουργό να μην κάνει βήμα πίσω. Είχαμε χρόνια να νιώσουμε τέτοια χαρά στα σκέλια μας. Δε λέω, καλός και πρέπων ο αγώνας μας. Αλλά δεν είναι άδικο, κυρ Τζίφρα μου, ο Μήτσος να καλοπερνάει με τις Σβετλάνες κι εγώ μια ζωή με τα αγγούρια στο χέρι; Κι ας είν’ και καλυβιώτικα. Ήρθε η ώρα της Λενιώς!..”

Βροχή πέφτουν και οι προσκλήσεις για αποκλειστική συνέντευξη του αρχιστασιαστή του κινήματος, Κρητικού αγρότη, Στυσίλαου Ψωλοφαρμάκη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για άγριο καβγά που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελένης και Τατιάνας για το ποια θα τον πάρει πρώτη. Τον αγρότη για συνέντευξη.

Προσπάθειες που έγιναν για την εύρεση μιας συμβιβαστικής “μέσης” λύσης απέβησαν άκαρπες, μετά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Ψωλοφαρμάκη:

“Ίντα λέτε μωρέ κουζουλές. Μισήν-μισήν τέτοιαν ψωλήν;” δήλωσε ο μονίμως εκ-στασιασμένος Στυσίλαος.

“Δυστυχώς μεγαλούργησα σε λάθος εποχή…” δήλωσε στο Moon Channel, με την πίκρα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, και ο βετεράνος Κώστας Γκουσγκούνης. “Εμείς τότε ψάχναμε με το μικροσκόπιο για κανέναν προικισμένο να γυρίσουμε καμιά παρτούζα”. “Είναι άξιοι” κατέληξε ολοκληρώνοντας. Τη δήλωσή του.

Παρέμβαση είχαμε και από την Σούζαν Σάραντον.

Όπως μεταδίδουν όλα τα διεθνή δίκτυα, η υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης διάσημη ηθοποιός περνάει μια περίοδο νοσταλγίας. “Με όλα αυτά που μαθαίνω για την Ελλάδα, πεθύμησα την σαραντάρα του πρώην μου, του Κρις. Επικροτώ την στάση των Ελλήνων αγροτών και σύντομα θα τους επισκεφτώ για να τους εκφράσω έμπρακτα τη συμπαράστασή μου” δήλωσε η κ. Σάραντον.

Και κλείνω την ανταπόκρισή μου με τα όσα κυνικά ανέφερε, σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Σαράντης Μαλαπέρδας:

“Δεν μας τρομάζει η στάση των αγροτών. Πάνω στις στάσεις έχουν ειπωθεί τα πιο ψεύτικα λόγια.”

-Μπορείτε να γίνετε λίγο πιο σαφής υπουργέ μου; Ρώτησε η πάντα καλή συνάδελφος Μένη Φιμωμένη.
-Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, απάντησε ο κ. Μαλαπέρδας.

Από Αθήνα, για τον Πιτσιρίκο Πιτσιρίκου και το ΡΙΚ,

Ρίκος Ρίκου

3/2/2016

(Διάβασα την “Προς τους αγρότες επιστολή” του Ηλία. Πολύ ωραία τα λέει ο Ηλίας. Και λίγα λέει. Αλλά… Υπάρχουν πολλά αλλά.
Μετά από όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα έξι τελευταία χρόνια, έχω πάψει πλέον να τρέφω την οποιαδήποτε αυταπάτη. Και το λέει αυτό κάποιος που μάλλον κατατάσσεται στους ρομαντικούς. Συνηθίζω να λέω, όταν στις παρέες η συζήτηση γυρίζει στα πολιτικά -αν και τις αποφεύγω πλέον αυτές τις συζητήσεις, ειδικά όταν απευθύνομαι σε στόκους- πως δε με φοβίζουν ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Μητσοτάκης και όλες οι άλλες πολιτικές μαριονέτες. Οι ηλίθιοι ψηφοφόροι τους είναι αυτοί που με φοβίζουν. Και όχι μόνο τώρα, ανέκαθεν το έλεγα αυτό. Τις προάλλες είχα πει σε κάποιον ότι είναι τόσο αριστερός, όσο πατριώτες είναι οι χρυσαυγίτες. Και μου θύμωσε. Ξύδι.
Τίποτα δεν έχει αλλάξει για να με κάνει να ελπίζω. Λιγότερες ελπίδες, λιγότερη απογοήτευση μετά. Ίσως τελικά η λύτρωση να έρθει μαζί με την ολική καταστροφή. Μέχρι τότε θέλω να περνάω καλά και να γελάω πολύ. Αυτό μόνο. Γιατί με κωμωδία μοιάζουν όλα αυτά. Αν τα πάρουμε στα σοβαρά, χάσαμε τα πάντα. Και κυρίως την υγειά μας. Ας μην φτάσουμε στο σημείο αυτό για να καταλάβουμε την αξία της. Και μακριά από στόκους.

Την αγάπη μου.

Παναγιώτης)

(Αγαπητέ Παναγιώτη, είναι προφανές πια σε όλους πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες. Το γράφω χρόνια τώρα. Ένας από τους λόγους που έφυγα από την Ελλάδα ήταν ότι δεν ήθελα να είμαι, ως Έλληνας, πρόβλημα για τη χώρα μου. Αυτό που μου αρέσει με τους αγρότες είναι που ακούν έξι χρόνια τώρα τον κάθε παπάρα πολιτικό να λέει πως η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και δεν ένιωσαν την ανάγκη να αντιδράσουν. Να βγάλουν μια ανακοίνωση, βρε αδερφέ. Αλλά τώρα θα κάνουν επανάσταση. Πάντως, μου αρέσει που σκληραίνουν οι αγρότες την στάση τους. Έχει σημασία να είναι σκληρή η στάση.  Γέμισαν σκληρούς αγρότες τα σάπια κανάλια των ολιγαρχών. Το ίδιο σιχαμένο έργο, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στη χώρα. Παναγιώτη, να γελάς. Στη ζωή κάνουμε ό,τι μπορούμε και μετά αποδεχόμαστε την πραγματικότητα. Άλλωστε, δεν είμαστε αθάνατοι, οπότε είναι χρέος μας να ζήσουμε και να ευτυχήσουμε. Εγώ ξαναβρήκα το χαμόγελό μου. Και λέω να μην το χάσω για κανέναν ραγιά αυτή τη φορά. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.