“Φεύγουμε από την Ευρώπη;” Ας γίνει η αρχή από το ποδόσφαιρο

Φίλε πιτσιρίκο
Όσον αφορά την πολιτική κατάσταση, η εικόνα είναι συγχρόνως δραματική και κωμική, όπως κωμικοί είναι και οι νεοέλληνες που κοιμούνται ύπνο βαθύ, αλλά θα ξυπνήσουν μια και καλή.

Σου είχα γράψει “Ή αυτοί ή εμείς”, φυσικά από τον καναπέ δε γίνεται τίποτα, άλλωστε “Οι Έλληνες είναι καναπεδάκηδες”.

Σήμερα σου γράφω για ένα θέμα που κάπως ξεφεύγει από τα πλαίσια του μπλογκ, αφορά το ποδόσφαιρο.

Όπως είπαμε, “Οι οπαδοί αντιστέκονται – Ας αντισταθούν και οι πολίτες”.

Οι οπαδοί, όπως ξέρεις, έκαναν το καθήκον τους και σταμάτησαν ένα στημένο και ύποπτο αγώνα, με συνέπεια να διακοπεί ο θεσμός του κυπέλλου.

Αυτό, ίσως, δύσκολα αλλά μακάρι, οδηγήσει στον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη.

Θα είναι το ιδανικό σενάριο, πρώτον γιατί από τη στιγμή που θα χάσουν τόσα εκατομμύρια οι νταβατζήδες του ποδοσφαίρου ίσως απαλλαγούμε από την παρουσία τους, αλλά θα είναι και μια πρώτη κίνηση για το “φεύγουμε από την Ευρώπη”.

Ούτως ή άλλως με το “μένουμε Ευρώπη” τα χάλια μας είναι απερίγραπτα.

Αυτά τα λίγα

Μ.

Παόκι

(Αγαπητό Παόκι, εδώ φεύγει η Ευρώπη από την Ευρώπη. Αγνώριστη έχει γίνει. Θα σκάσει κι ένας Φύρερ και θα θυμηθούμε αυτά που δεν ζήσαμε. Το ποδόσφαιρο -όχι μόνο στην Ελλάδα- έχει γίνει πια τόσο βαρετό, που απορώ ποιοι είναι όλοι αυτοί που το παρακολουθούν. Εγώ που κάποτε δεν έχανα αγώνα, δεν μπορώ πια να δω ούτε λεπτό. Αλλά μπορώ πάντα να παίζω μπάλα, και δεν χάνω ευκαιρία. Πάντως, να σε διαβεβαιώσω πως στο μπλογκ έχω ασχοληθεί πολύ με το ποδόσφαιρο. Για του λόγου το αληθές, ένα κείμενο από τον Μάιο του 2005: Έτσι γ@μάει ο Πειραιάς. Να είσαι καλά. ΠΑΟΚ!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.