Αλέξη Τσίπρα, ακούς τι λες;

tsiprasΑναφερόμενος στα χτεσινά επεισόδια στην Ειδομένη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως, στον αγώνα της να πείσει τους πρόσφυγες να μετακινηθούν σε δομές φιλοξενίας, “η κυβέρνηση βρίσκει απέναντί της και ορισμένες ΜΚΟ που κάνουν την εντελώς αντίθετη δουλειά και προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους να παραμείνουν εκεί, αδιαφορώντας αν η παραμονή τους εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, διότι φαίνεται πως έχουν στο μυαλό τους, όχι να προσφέρουν αλλά να πάρουν κονδύλια”.

Χωρίς να το καταλάβει, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε την κυβέρνησή του.

Αυτό το “η παραμονή τους εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, διότι φαίνεται πως έχουν στο μυαλό τους, όχι να προσφέρουν αλλά να πάρουν κονδύλια”, θα μπορούσε κάποιος να το πει άνετα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Βλέπει κάποιος την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να έχει στο μυαλό της να προσφέρει;

Εγώ βλέπω να τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα και η μάσα.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί πως κάποιες ΜΚΟ και κάποιοι αλλληλέγγυοι είναι ξενοκίνητοι.

Συγγνώμη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τι είναι;

Δεν είναι ξενοκίνητη η κυβέρνηση Τσίπρα;

Η κυβέρνηση που ακύρωσε μέσα σε μερικά λεπτά το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος δεν είναι ξενοκίνητη;

Τι είναι, πατριωτική;

Η κυβέρνηση που ψήφισε -μαζί με όλα σχεδόν τα άλλα κόμματα- το Μνημόνιο που εκλέχτηκε για να καταργήσει, δεν είναι ξενοκίνητη;

Τι είναι, η κυβέρνηση του βουνού;

Η κυβέρνηση Τσίπρα εκτελεί εντολές ξένων.

Είναι αυτονόητο πως η κυβέρνηση ενός προτεκτοράτου είναι ξενοκίνητη. Και η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο.

Είναι εντυπωσιακό πως κατηγορούνται κάποιες ΜΚΟ πως είναι ξενοκίνητες αλλά η κυβέρνηση της χώρας είναι ξενοκίνητη· όπως ήταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις άλλωστε.

Δηλαδή, είναι κακό να είναι ξενοκίνητες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά δεν πειράζει που είναι ξενοκίνητη η κυβέρνηση.

Υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να σκέφτεται έστω και λίγο;

(Το ακόμα καλύτερο είναι ότι οι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών κατηγορούν ΜΚΟ και αλληλέγγυους πως κάνουν προπαγάνδα στους πρόσφυγες. Γιατί, αυτοί οι δημοσιογράφοι τι κάνουν; Δημοσιογραφία; Προπαγάνδα κάνουν. Μόνο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.