Πλέον, μόνο τα παιδιά

hrwdou attikouΑγαπητέ Πιτσιρίκο,
Όταν βλέπεις φωτογραφίες σαν την παραπάνω, τότε καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα για τους διοικητές του προτεκτοράτου να προχωρήσουν σε αντικατάσταση της local εικονικής κυβέρνησης.

Τι ειρωνεία ε;

Η “αριστερή” κυβέρνηση της ελπίδας και της αλλαγής, που πολέμησε ενάντια στη σιδερόφραχτη Αθήνα, να φτάσει σε τέτοιο σημείο αυτoεξευτελισμού και να κρύβεται τώρα αυτή πίσω από φράχτες και μπάτσους.

Πλέον ο “ζωτικός τους χώρος” περιορίζεται μεταξύ Βουλής και Ηρώδου του Αττικού.

Εκεί κατάντησαν.

Κλεισμένοι σε κλουβιά, εξευτελισμένοι και φοβισμένοι, γνωρίζουν καλά ότι μετά από τόσα ψέματα και κοροϊδία δεν θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν σε λίγο καιρό.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι μας τελειώνουν και αυτοί.

Άμα τώρα καταλήξουμε στο ζαβό τον Κούλη, τότε καλά να πάθουμε.

Υπάρχει ελπίδα;

Δεν το γνωρίζω, ζω εκτός Ελλάδας αρκετά χρόνια και δεν γνωρίζω τις ζυμώσεις και τα τεκταινόμενα στον καθημερινό βίο της χώρας, και δυστυχώς τα μηνύματα που λαμβάνω δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά.

Άρα, η μονή μας ελπίδα είναι τα παιδιά .

Πλέον, μόνο τα παιδιά.

Άμα το θελήσουν, άμα το αποφασίσουν.

Να ξεκινήσουν να διαβάσουν, όχι τα βιβλία που τους δίνουν, να ανοίξουν το μυαλό τους, να μιλήσουν και να σκεφτούν και να πολεμήσουν για ένα δικό τους μέλλον όπως το ονειρεύονται αυτοί.

Εμείς οι μεγαλύτεροι που μεγαλώσαμε και ζήσαμε στο μεσοδιάστημα μεταξύ χλιδής και κρίσης παραδινόμαστε λίγο-λίγο απογοητευμένοι.

Όμως είμαι σίγουρος ότι θα σταθούμε δίπλα τους όταν θα ξεκινήσει μια νέα σπίθα, από νέους ανθρώπους με όνειρα και με αίμα που βράζει, διψασμένους για ελευθερία στο να φτιάξουν και να ζήσουν τα δικά τους όνειρα στην δική τους κοινωνία.

Για τους νέους ένα έχω να θυμίσω, μια λεπτή γραμμή χωρίζει τον τρομοκράτη, τον αναρχικό και τον επαναστάτη μέχρι να γίνει ήρωας, μιας και το κατεστημένο θα σε λοιδορήσει και θα σε πολεμήσει αμείλικτα για να σταθεί όρθιο.

Εμείς, του μεσοδιαστήματος, μάλλον/ίσως κάτι δεν κάναμε καλά και δεν καταφέραμε να αλλάξουμε την κατάσταση.

Ειλικρινά συγγνώμη.

Κ.

(Αγαπητέ φίλε, δυστυχώς τα παιδιά των δούλων είναι δούλοι. Γεννιούνται δούλοι. Σκληρό, αλλά έτσι είναι. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.