Η καυτή πραγματικότητα του προτεκτοράτου

aliferiΑγαπημένε μου Πιτσιρίκο,
το τι χάνεις, χαραμίζοντας το χρόνο σου σε βουτιές και παγωτά μακρυά από το Προτεκτοράτο, δε λέγεται. Ούτε καν γράφεται. Αντιγράφεται μόνο, από την ιστοσελίδα του Κομιστή. Ρίξε μια ματιά στα καυτά θέματα της επικαιρότητας, έτσι όπως απασχολούν και προβληματίζουν το μέσο ραγιά αναγνώστη, για να πάθεις πλάκα:

Μαρτυρία – σοκ: «είμαι ερωτευμένη με το γιο μου και θέλω να κάνω μαζί του παιδί!»

Μεσολόγγι: «την πρώτη νύχτα του γάμου έδειρε νύφη και πεθερά!»

Καλιφόρνια: «είκοσι χιλιάδες λεσβίες στην έρημο για πέντε νύχτες κραιπάλης!»

Αθήνα: «πνίγηκε τρώγοντας δημοφιλής αθλήτρια του μπόντυ μπίλντινγκ!»

Τραγικό: «τον καταπλάκωσαν τα σκουπίδια που μάζευε στο σπίτι του!»

Δραγασάκης: «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατσικωθεί στην εξουσία οχτώ με δέκα χρόνια, για να μη μείνει τίποτα όρθιο στο Προτεκτοράτο» (εντάξει, αυτό το τελευταίο, το είχε απλά στο μυαλό του, αλλά μιας και το ρίξαμε στις ψυχαναλύσεις των απίθανων, είπα να το γράψω όπως το σκέφτεται)

Αποκλειστικό: «αποχώρησε η τρόικα από την Αθήνα λόγω υποκλοπών!»

Κυβέρνηση προς πρόσφυγες: «σας αγαπάμε, αλλά ξεκουμπιστείτε από τον Πειραιά, για να μη σας βλέπουν οι τουρίστες!» (τύφλα να ’χει η Μαρία Αλιφέρη)

Μιλάμε ότι η πραγματικότητα πια έχει γίνει πολυεπίπεδη.

Μπορεί να μην έχεις να φας, να πληρώσεις το νοίκι, τα κοινόχρηστα, τους λογαριασμούς που δε σώνουν ποτέ, να είσαι άνεργος, υποαπασχολούμενος ή έστω να δουλεύεις από χόμπυ, παριστάνοντας τον εθελοντή ή απαξιώντας να ζητήσεις τα δεδουλευμένα, να βουλιάζεις μέσα σε απόλυτα αδιέξοδα, να σκέφτεσαι ακόμα και την αυτοκτονία, αλλά κοίτα πόσα πράγματα μπορεί να σ’ απασχολούν…

Ποιοι τα διαβάζουν αυτά γ@μώ το κέρατό μου;

Με απορία

Σ.Α.Μ.

(Αγαπητέ Σ.Α.Μ., εγώ δεν απορώ ποιοι διαβάζουν αυτά˙ εγώ απορώ ποιοι διαβάζουν εμένα˙ όχι τίποτε άλλο αλλά έχουν γίνει και πολλοί. Ειλικρινά, δεν μου κάνει καμία εντύπωση τι είναι “δημοφιλές” στην Ελλάδα και τι διαβάζουν, ακούν και βλέπουν οι Έλληνες. Αυτό εξηγεί και την στάση των Ελλήνων μετά την χρεοκοπία. Λούμπεν πολίτες, λούμπεν αντίδραση. Πάντως, δεν έφυγε ο Κομιστής από την Ελλάδα˙ εσύ κι εγώ φύγαμε. Και σε βεβαιώνω πως οι περισσότεροι Έλληνες στον Κομιστή θέλουν να μοιάσουν και τον Κομιστή εκτιμούν. Η εμπειρία μου από τα  social media με έχει κάνει να αντιληφθώ πως οι Έλληνες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την εξουσία˙ οι Έλληνες τον άλλο Έλληνα -που είναι σαν κι αυτούς- θέλουν να φάνε. Οπότε, φροντίζεις να μην έχεις πολλούς Έλληνες γύρω σου, για να είσαι ασφαλής. Να είσαι καλά. Σ.Α.Μ. Με το καλό να φύγεις πάλι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.