Αν διαλύσει η ΕΕ, πού ακριβώς θα χρωστάμε;

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Σε αμέτρητα κείμενά σου, αλλά και αναγνωστών, αναφέρεται πολύ σωστά ότι η Ελλάδα από συστάσεως της ως κράτος, πριν περίπου δύο αιώνες, ήταν είναι και θα είναι προτεκτοράτο· μάλιστα στην Ευρώπη ίσως δεν υπάρχει μεγαλύτερο.

Πάντα το αποδέχονταν οι περισσότεροι Έλληνες,οτι έχουν ένα κράτος απόλυτα εξαρτημένο, τόσο στην οικονομία, όσο και στην εξωτερική πολιτική.

Τα τελευταία έξι χρόνια όμως, με όσα έχουν υπογραφεί, η παράδοση της χώρας και το ξεπούλημα είναι απροκάλυπτα και πλήρη.

Η κατοχή και νομή του συνόλου της δημόσιας περιουσίας, αλλά και τεράστιου τμήματος της ιδιωτικής, έχουν περάσει σε ξένα χέρια.

Βέβαια, οι Έλληνες είναι στην κοσμάρα και τη νιρβάνα τους, με αποχαύνωση από την τιβί, με πλήρη όπως λες κι εσύ σιωπή -άρα και συνενοχή των ανθρώπων του πνευματικού και καλλιτεχνικού χώρου- με πλήρη ποδηγέτηση των ΜΜΕ σχεδόν στο σύνολο τους και με μνημονιακή ταύτιση πλέον της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος.

Αυτά όλα που έχουν επιβληθεί στους Έλληνες, μπορούν να ανατραπούν είτε ενδογενώς, είτε εξωγενώς.

Για την πρώτη περίπτωση, σου είχα γράψει, “Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο”.

Πλέον, κανείς πιστεύω δεν περιμένει, ίσως εκτός από τη Ζωή και λίγους ακόμη που όμως είναι ασύνδετοι, διάσπαρτοι και διαιρεμένοι, ότι ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Πάει αυτό,φυσικά οχι οτι ποτέ υπήρξε,γιατί πάντα ο καθένας κοιτούσε την πάρτη του, ο κάθε κλάδος το συμφέρον του, η κάθε συντεχνία τα του οίκου της κλπ κλπ.

Πάμε λοιπόν στους εξωγενείς παράγοντες

Πρόσφατα σου έγραψα, “Νάτη πετιέται, νάτη πετιέται, νάτη νάτη πετιέται”, όσον αφορά την Τουρκία και τα σχέδια της και παλιότερα, “Οι πρόσφυγες ίσως φέρουν την ανατροπή που δεν μπόρεσαν οι Έλληνες”.

Πέραν τούτων όμως επειδή σύντομα θα βγουν μεγάλα μαχαίρια και στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως,κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Όμως πιτσιρίκο,
Έχω μία τεράστια απορία:

Αν διαλύσει η ΕΕ, πού ακριβώς θα χρωστάμε;

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος τεκμηριωμένα;

Μήπως αυτή είναι η λύση μας; (Φυσικά,μάλλον έρχονται και άλλου είδους γεγονότα παγκόσμια, αλλά ας ευχηθούμε να μη συμβούν).

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, έξι χρόνια λέμε “τι θα γίνει μετά”. Και πέρασαν έξι χρόνια. Αν λέγαμε από την αρχή “τι θα γίνει τώρα”, θα το είχαμε λύσει το θέμα. Εγώ, πάντως, ξέρω τι θα γίνει μετά: Θα πεθάνουμε όλοι. Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από ανθρώπους που δεν έμαθαν ποτέ τι έγινε μετά. Επίσης, αυτοί που είναι στα νεκροταφεία δεν χρωστάνε πια πουθενά. Μην ανησυχείτε, θα έρθει μια μέρα που δεν θα χρωστάτε ούτε εσείς, ούτε εγώ. Δεν φτάνει που έχουμε αποθεώσει το χρήμα σαν καθυστερημένοι, δεν φτάνει που όλη μας η ζωή έχει γίνει ένα χρέος, θα αγωνιούμε και τι θα γίνει μετά. Βρε δεν πάνε να γαμηθούνε όλα. Πάντως, η Ελλάδα χρωστούσε και πριν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα περνάω στον Μπακούνιν, ο οποίος -επηρεασμένος από τον Ηράκλειτο-, είπε “Η χαρά της καταστροφής είναι και χαρά της δημιουργίας”. Η γέννηση είναι το ξεκίνημα του θανάτου αλλά αυτό που ο Ηράκλειτος είπε πριν από χιλιάδες χρόνια, ούτε να το σκεφτούν δεν μπορούν οι μικροαστούληδες. Σταματάω εδώ με τον Ηράκλειτο γιατί έχω χτίσει λαϊκό προφίλ και δεν θέλω να καταλάβουν οι αναγνώστες πως δεν είμαι εντελώς τούβλο. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.