Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Είναι αξιέπαινη και συγκινητική η επίμονη προσπάθειά σου να περάσεις στους αναγνώστες την ιδέα οτι μόνο κάνοντας “στάση πληρωμών” μπορούν να αλλάξουν το κοστούμι που τους ράβουν και να αλλάξουν τη μοίρα τους. Αυτή είναι η αλήθεια, με βόλτες (πορείες-συγκεντρώσεις) και κοπάνες από τη δουλειά (απεργίες), έχει αποδειχτεί εδώ και δεκαετίες οτι δε γίνεται τίποτα, το σύστημα ούτε καν ασχολείται.

Σχετικά με το θέμα σου είχα γράψει πως “Μόνο η στάση πληρωμών θα φέρει αποτέλεσμα” και “Αδέρφια αμυνθείτε”, όμως θα βγάλω όλα μου τα καπέλα στον Άρη και το μοναδικό “Στάση πληρωμών γιατί μόλις τελειώσουν τους καστανάδες και τους κουλουρτζήδες, έρχεται η σειρά σας”. Εκπληκτικό κείμενο.

Ας πάρει ο λαός επιτέλους την τύχη του στα χέρια του.

Έστω ένα δίμηνο αν γίνει συνειδητά και μαζικά στάση πληρωμών προς δημόσιο και τράπεζες, θα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων τα σχέδια των ολιγαρχών, ντόπιων και ξένων.

Όσον αφορά τις τράπεζες, χώρια που έχουν πάρει εκατοντάδες δισεκατομμύρια μέσω ενισχύσεων και ανακεφαλαίωσεων, που φυσικά έχουν φορτωθεί στο δημόσιο χρέος, άρα στις πλάτες μας, τώρα ετοιμάζονται και δύο νέα μεγάλα κόλπα, με τα κόκκινα δάνεια.

Κατά πρώτον, αργά ή γρήγορα, θα αρχίσουν οι κατασχέσεις στα σπίτια του κόσμου.

Παλιότερα, λεγόταν το περίφημο “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και συ έγραψες το απίστευτο “Κανένα σπίτι στα χέρια πρώην κνίτη”.

Όμως, όπως έκαναν τόσες κωλοτούμπες σε όλα τα θέματα, θα κάνουν και σε αυτό.

Κατά δεύτερον, είναι αναπόφευκτο το κούρεμα καταθέσεων.

Αυτή τη στιγμή, τα κόκκινα δάνεια είναι πάνω από 110 δισ. ευρώ· είναι περισσότερα από τις καταθέσεις, άρα στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα.

Όταν λοιπόν πουληθούν σε ξένα funds -θυμίζω πως παλιά τα αποκαλούσαν γεράκια των αγορών-, θα πουληθούν το πολύ στο 50% της αξίας τους και αυτό το νούμερο είναι υπερβολικό· σιγά μην πιάσουν πάνω από 30%, αλλά ας το πάρουμε ως υπόθεση εργασίας.

Όταν λοιπόν πουληθούν, θα υπάρξουν ζημιές για τις τράπεζες κάποιων δεκάδων δισ. ευρώ.

Πώς θα καλυφθούν αυτά;

Καλά το μάντεψες, θα γίνει κούρεμα καταθέσεων!

Και φυσικά, όλοι οι ολιγάρχες και οι μεγαλοσχήμονες έχουν τα λεφτά τους έξω, δεν τους νοιάζει, ο απλός κόσμος θα την πληρώσει πάλι.

Συνεπώς, για άλλη μια φορά θα βρεθεί και κερατάς και δαρμένος.

Άρα, ήρθε η ώρα να ξυπνήσει επιτέλους και να αντιδράσει μαζικά και συνειδητά, κάνοντας στάση πληρωμών.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Και φυσικά, στην κατεύθυνση αυτή να προσανατολιστούν επιτέλους και διάφοροι φορείς, κοινωνικοί, συνδικαλιστικοί, δημοσιογραφικοί, αλλά και πολιτικοί.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, τώρα -αφού πέρασαν το Μνημόνιο- θα κάνουν εκλογές. Όσο πιο προτεκτοράτο είναι μια χώρα, τόσο πιο πολλές εκλογές γίνονται. Λογικό, αφού στα προτεκτοράτα δεν έχει απολύτως καμία σημασία ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση. Οι Έλληνες δεν θα αντιδράσουν συνειδητά, ούτε θα κάνουν συνειδητά στάση πληρωμών. Δεν μπορούν, αυτοί είναι. Εγώ τους αγαπάω κι έτσι. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.