Εδώ ραγιάς, εκεί ραγιάς, πού ‘ναι ο ραγιάς;

Φίλε πιτσιρίκο
Παλιά σου είχα γράψει, “Οι οπαδοί αντιστέκονται, ας αντισταθούν και οι πολίτες”. Φυσικά, αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός, ο καθένας νοιάζεται μόνο για την πάρτη του, γι’ αυτό και το σύστημα ελέγχει τα πάντα και επιβάλλει τα πάντα στον κοσμάκη, ενώ οι ολιγάρχες και οι δανειστές είναι πάντα κερδισμένοι.

Βγήκαν κάποια στοιχεία ότι από τα 220 δισ. δάνεια των πρώτων μνημονίων, μόνο τα 9 μπήκαν στη χώρα, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν για δανειακές υποχρεώσεις.

Επιπλέον, ξέρουμε οτι τα μνημόνια έγιναν για να σωθούν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες που, αν βαρούσαμε κανόνι τότε, θα χρεοκοπούσαν μεγαλοπρεπώς.

Έγινε λοιπόν μετατροπή του χρέους από ιδιωτικό σε δημόσιο, άρα από τράπεζες και ταμεία χρωστάμε σε κράτη, ενώ τα νέα δάνεια είναι και ενυπόθηκα.

Για όλα αυτά, που αγγίζουν τα όρια της προδοσίας του λαϊκού συμφέροντος και του λαϊκού δικαίου, δεν άνοιξε μύτη. Δεν ίδρωσε αυτί. Όχι απλά δεν τιμωρήθηκε κανείς, ούτε καν παραπέμφθηκε κανείς.

Μεγάλοι κερδισμένοι από όλα αυτά είναι οι δανειστές, από την ελληνική κρίση μόνο οι Γερμανοί κέρδισαν πάνω από 100 δις ευρώ.

Όμως, ο ραγιάς κάθεται στα αυγά του, στον καναπέ και τα σίριάλ του.

Τα στοιχεία λένε επίσης ότι, παρά το χαμό που έγινε στην ελληνική κοινωνία, οι πρώτες 500 ελληνικές εταιρείες στην Ελλάδα, το 2014 σε σχέση με το 2013, αύξησαν τα κέρδη τους κατά 30%!

Φυσικά, οι εργαζόμενοι σε αυτές, δεν νομίζω να πήραν αυξήσεις, το αντίθετο.

Όμως, ο ραγιάς κάθεται στα αυγά του, στον καναπέ και τα σίριάλ του.

Επίσης, για τα δεκάδες δισ. που δόθηκαν σκανδαλωδώς στις τράπεζες, για τα δεκάδες δισ. που έφυγαν μαύρα έξω και μην τα ξαναείδατε και άλλες πολλές ληστείες του λαϊκού χρήματος, πάλι και σε όλα αυτά δεν έγινε το παραμικρό, ο ραγιάς κάθεται στα αυγά του, στον καναπέ και τα σίριαλ του.

Εδώ ραγιάς, εκεί ραγιάς, πού ‘ναι ο ραγιάς;

Πιτσιρίκο
Να μην κουράσω άλλο, όπως έχω ξαναπεί, στο “Ή αυτοί ή εμείς”, δυστυχώς διαλέξαμε.

Αυτά τα λίγα

Μ.
Παόκι

(Αγαπητό Παόκι, όπως τα γράφεις είναι. Αλλά γιατί δεν το παίρνεις απόφαση πως οι Έλληνες δεν θα αντιδράσουν ποτέ; Πρέπει να σεβαστείς αυτή την απόφαση του ..λαού. Οι Έλληνες είναι μόνο για τίποτα μαγκιές στο Facebook. Μέχρι εκεί. Και το επόμενο βήμα των Ελλήνων θα είναι να σκοτωθούν μεταξύ τους. Οπότε, δεν την κάνεις σιγά-σιγά; Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.