Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα τρελό αγόρι

Ο Αλέξης Τσίπρας ξαναγίνεται ο cool Αλέξης και προσπαθεί να παίξει ξανά το παιχνίδι του σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Πολύ ωραία την έστησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία, στην τροπολογία με το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Η Νέα Δημοκρατία αρχικά ανακοίνωσε πως θα υπερψηφίσει την τροπολογία, αλλά, όταν έμαθε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν συμφωνεί με τα μέτρα, άλλαξε γνώμη -για να μη στενοχωρήσει τον Σόιμπλε- και αποφάσισε να δηλώσει παρών.

Καλύτερο ξεβράκωμα δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Μπράβο Αλέξη.

Το ακόμα καλύτερο είναι πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία την τροπολογία έσπειρε την διχόνοια και τον αλληλοσπαραγμό στη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι, ούτως ή άλλως, ένα τελειωμένο κόμμα, ένα συνονθύλευμα οικογενειών, πολιτικών τζακιών και διάφορων άλλων φελλών.

Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να είναι για τα μπάζα αλλά η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο είναι για τα μπάζα αλλά είναι και κλινικά νεκρή.

Το θέμα δεν είναι το εσωτερικό μέτωπο -όπως έχουμε διαπιστώσει, δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα- αλλά το εξωτερικό.

Στο εξωτερικό υπάρχουν σήμερα διάφορα μέτωπα και πολλές κόντρες -η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσηε είναι ορατή-, ενώ υπάρχουν και πολλές εκλογές.

Όπως σωστά έγραψα την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες -και κυρίως των εκλογών στη Γαλλία- “Από τώρα μέχρι τον Απρίλιο, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να είναι άτακτος και ανυπάκουος. Και το ξέρει.”

Ο Αλέξης Τσίπρας, για να με δικαιώσει, δήλωσε χτες μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, πως “η επόμενη χρονιά είναι μια εκλογική χρονιά για κρίσιμες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία δεν χωράνε ούτε καπρίτσια, ούτε εκβιασμοί, ούτε παιχνίδια. Όλοι στο τέλος της ημέρας θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».»

Ευχαριστώ, Αλέξη που επιβεβαιώνεις την πρόβλεψή μου. Σε έχω γεννήσει εγώ εσένα. Ακόμα με ρωτάνε πώς είχα καταλάβει ότι θα κάνεις δημοψήφισμα.

Αλέξη, κοίτα να με δικαιώσεις στο πώς και το πότε θα προκηρύξεις εκλογές -και στο πώς θα νικήσεις και σε αυτές τις εκλογές-, γιατί το έγραψα και αυτό.

Σε μια Ελλάδα που δεν ξέρει ποιος ακριβώς είναι ο στόχος της, σε ποια Ελλάδα που δεν ξέρει πού θέλει να πάει, δεν είναι δύσκολο για τον Αλέξη Τσίπρα να επικρατήσει.

Αν το θέλει. Γιατί μπορεί να μην το θέλει.

Πειστική άλλη πρόταση δεν υπάρχει -για την ώρα τουλάχιστον-, κίνημα δεν υπάρχει, οι Έλληνες παραμένουν παθητικοί, και δεν αποφάσισαν ούτε μια στάση πληρωμών, ούτε μια απεργία διαρκείας, ούτε τίποτα.

Φυσικά, οι επόμενες εκλογές δεν έχουν καμία σημασία.

Δεν έχουν καμία σημασία οι εκλογές στα προτεκτοράτα και τις αποικίες.

Αυτό θα φανεί από την αποχή που θα ξεπεράσει το 50%, και το θέμα πια είναι κατά πόσο η αποχή θα ξεπεράσει το 50%.

Αν η αποχή είναι γύρω στο 60%, η οποιαδήποτε κυβέρνηση -ακόμα και μια οικουμενική κυβέρνηση-, δεν θα έχει καμία νομιμοποίηση στην κοινωνία.

Φυσικά, οι εκλογές έχουν σημασία για τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη και όποιον άλλον ψάχνει για μια καρέκλα στο προτεκτοράτο.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας παίξει σωστά το παιχνίδι του εκβιασμού απέναντι στην Γερμανία -και έχει και λίγη τύχη που πάντα χρειάζεται-, θα νικήσει στις επόμενες εκλογές.

Ο Τσίπρας είναι συμπαθής, ευγενικός και όμορφος -εκτός από πολιτικός απατεώνας-, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ζαβός και ντεκαβλέ και μπορεί να γοητεύσει μόνο κάτι στραβοχυμένους φιλελέδες που έχουν τον αγάμητο.

Οι Έλληνες μάλλον θα πρέπει να ελπίζουν σε μια νίκη της Μαρίν Λεπέν στην Γαλλία, αν και ο επίσης ακροδεξιός Φιγιόν δεν είναι κακή περίπτωση.

Η Ευρώπη πάει δεξιά και η Δεξιά είναι η μεγάλη μας ελπίδα.

Η Ελλάδα δεν πάει πουθενά γιατί είναι προτεκτοράτο-αποικία, και στα προτεκτοράτα και στις αποικίες δεν υπάρχει ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά.

Καλή διασκέδαση!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.