Trump bless America!

Εξαιρετικός ήταν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία του στο Καπιτώλιο. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν προσποιήθηκε πως είναι κάποιος άλλος από τον κάφρο που είναι, οπότε θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως είναι ειλικρινής.

Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ ήταν πραγματικά άθλια, οπότε καταλαβαίνουμε πως την έγραψε μόνος του και δεν του την έγραψε κάποιος άλλος, όπως είχε γίνει με την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία ήταν μεν εκπληκτική αλλά ήταν ένα ψέμα από την αρχή μέχρι το τέλος· βέβαια, στους περισσότερους ανθρώπους αρέσουν τα ψέματα.

Στηη ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ακριβώς αυτά που έλεγε προεκλογικά, για την Αμερική που θα γίνει μεγάλη, την Αμερική πάνω απ’ όλα, τον πατριωτισμό για την Αμερική, τα αμερικάνικα προϊόντα, τις προσλήψεις Αμερικανών, και, γενικά, υπήρχε μια πρωτοφανής αμερικανίλα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε, ουσιαστικά, πως παραλαμβάνει καμένη γη, αφού οι ΗΠΑ διαλύονται από την ανεργία, την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και τις συμμορίες, ενώ τόνισε πως η αμερικανική σφαγή θα σταματήσει εδώ και τώρα αλλά δεν εξήγησε πώς θα γίνει αυτό σε μια χώρα που η οπλοκατοχή είναι συνταγματικό δικαίωμα, μια χώρα στην οποία ζουν σχεδόν οι μισοί κάτοχοι όπλων του πλανήτη, και τα όπλα τα αγοράζεις παντού.

Μια και ο Τραμπ δεν σκοπεύει να καταργήσει το δικαίωμα της οπλοκατοχής, θα μπορούσαν οι Αμερικανοί να κάνουν έναν εμφύλιο πόλεμο -όλοι εναντίον όλων-, ώστε να σταματήσουν να σκοτώνουν οι στρατοί τους ανθρώπους στον υπόλοιπο κόσμο.

Παράλληλα, θα μπορούσαν να μεταδίδουν τηλεοπτικά αυτόν τον εμφύλιο πόλεμο σε όλο τον κόσμο, ώστε να έχουν έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και να μην πάει τζάμπα η τεχνογνωσία του Χόλιγουντ αλλά και τόσο αμερικανικό αίμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού πρώτα είπε πως οι Αμερικανοί φοβούνται τα πάντα, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας φόβος αφού οι Αμερικανοί είναι προστατευμένοι από τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς των ΗΠΑ, και, κυρίως, από τον Θεό, αλλά ο Τραμπ είναι άθεος, οπότε καταλαβαίνουμε πως, όταν έκανε λόγο για τον Θεό, εννοούσε τον εαυτό του.

Στην διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ έβρεχε, οπότε χιλιάδες καθυστερημένοι έγραψαν στα social media πως αυτό ήταν σημάδι του Θεού, αφού, αν ορκιζόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον, θα είχε λιακάδα και ουράνια τόξα.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο απερχόμενος Μπαράκ Ομπάμα δεν έκανε μια ακόμα τελευταία ομιλία -από τις δεκάδες τελευταίες ομιλίες που έχει κάνει-, αφού είναι πολύ καλός στις ομιλίες και στα ανέκδοτα, όταν τον παρακολουθούν βλαμμένοι που έχουν ξεχάσει πως ο Ομπάμα είχε δεσμευτεί πως θα κλείσει το Γκουαντάναμο αλλά το Γκουαντάναμο δεν έκλεισε ποτέ.

Στην διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις αλλά οι φαρδιοί δρόμοι της Ουάσινγκτον δεν ευνοούν τον πετροπόλεμο και τη ρίψη μολότοφ, ενώ και οι Αμερικανοί αναρχικοί του black block είναι εντελώς φλώροι μπροστά στους δικούς μας αναρχικούς που είναι και ιπτάμενοι.

Είναι κρίμα να υπάρχουν τόσα όπλα στις ΗΠΑ και να μην χρησιμοποιούνται στις διαδηλώσεις, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Πάντως, είναι ενδιαφέρον που πέφτουν χημικά και μολότοφ στην Ουάσινγκτον, ώστε να ζωντανέψει λίγο αυτή η πόλη που θυμίζει νεκροταφείο.

Μακάρι να συνεχιστούν οι διαδηλώσεις -στην διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ- και να βγουν εκατομμύρια Αμερικανοί στους δρόμους να πλακώνονται με τον στρατό και την Αστυνομία, ώστε να έρθει επιτέλους η Αμερικανική Άνοιξη.

Trump bless America!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.