Η αστική δημοκρατία λειτουργεί στις ΗΠΑ

Ομοσπονδιακός δικαστής του Σιάτλ μπλόκαρε το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για τους μετανάστες και ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα ανατρέψει τη “γελοία απόφαση” του “αποκαλούμενου δικαστή”.

Είναι προφανές πως στις ΗΠΑ υπάρχει κόντρα ανάμεσα στην Εκτελεστική και την Δικαστική εξουσία. Υγεία για μια δημοκρατία.

Γιατί μπλόκαρε ο ομοσπονδιακός δικαστής -έστω και προσωρινά- το διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ;

Γιατί μπορούσε.

Μπορούσε και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και της κοινωνικής αποστολής του.

Για να μπορέσει ο ομοσπονδιακός δικαστής του Σιάτλ να μπλοκάρει το διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ, πρέπει να του το επιτρέπει το Σύνταγμα.

Το Σύνταγμα του το επιτρέπει.

Στις ΗΠΑ, το Ανώτατο Δικαστήριο μπορεί να κρίνει έναν νόμο ανισυνταγματικό, ενώ ο πρόεδρος έχει τρόπους να ελέγξει το δικαστικό σώμα αλλά και η νομοθετική εξουσία (Κογκρέσο) έχει τρόπους να ελέγξει το δικαστικό σώμα.

Ας έρθουμε τώρα στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε, είναι εφτά χρόνια χρεοκοπημένη και διαλύεται καθημερινά, οι κάτοικοί της την εγκαταλείπουν και κανένας πολιτικός δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

Χρεοκοπία, όχι ένα θέμα μεταναστών.

Το μόνο που θα μπλοκάρουν οι δικαστές στην Ελλάδα είναι το θέμα του μισθού τους.

Μπορεί ο καθένας να πιστεύει ό,τι θέλει για τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά είναι η καλύτερη αστική δημοκρατία του κόσμου και έχει το καλύτερο Σύνταγμα.

Μπορεί οι Έλληνες να έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και τη χώρα τους αλλά η αλήθεια για την Ελλάδα είναι απογοητευτική.

Στην Ελλάδα απαιτείται απονομή Δικαιοσύνης για την χρεοκοπία της χώρας και ένα νέο Σύνταγμα γραμμένο και από τους πολίτες.

Χωρίς απονομή Δικαιοσύνης και νέο Σύνταγμα, η Ελλάδα δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον.

Συνεχίστε τώρα να σκοτώνεστε μεταξύ σας, γιατί είστε όλοι αδικημένες και παρεξηγημένες μεγαλοφυΐες.

Σας το λέει και η μαμά σας.

(Ας μην βλέπουμε μόνο τον Ντόναλντ Τραμπ, ας δούμε και λίγο την ουσία και τη λειτουργία της πολιτικής ζωής των ΗΠΑ. Και μην πει κανείς πως οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι για γέλια. Στην Ελλάδα δεν έχουν πια κανένα νόημα οι εκλογές. Να μην βλέπουμε με τη φαντασία μας, να βλέπουμε την πραγματικότητα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.