Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες αγαπάνε ξαφνικά την Ελλάδα

Οι γερμανικές εκλογές πλησιάζουν και ξαφνικά οι σοσιαλδημοκράτες -όπως ο υποψήφιος για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς και ο ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών, αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ- λατρεύουν την Ελλάδα.

Μιλάμε για έρωτα.

Ο Μάρτιν Σουλτς επιτίθεται στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως “όποιος φλερτάρει με το Grexit παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης”.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δηλώνει πως «δεν επιτρέπεται να ξαναπροσπαθήσει κανείς, όπως κάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να εξωθήσει την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη”.

Πού ήταν οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες όλα αυτά τα χρόνια, όταν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ ξέσκιζαν την Ελλάδα με απειλές και εκβιασμούς;

Το SPD είναι στον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας από το 2005. Δώδεκα χρόνια.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι αντικαγκελάριος.

Ο Μάρτιν Σουλτς ήταν πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου.

Η μόνη παρέμβαση που θυμόμαστε είναι τον Μάρτιν Σουλτς να ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα -πριν γίνει η κωλοτούμπα Τσίπρα- να βάλει τέλος στην κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Οι ανύπαρκτοι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες θυμήθηκαν τώρα, πριν τις εκλογές στην Γερμανία, πως ο χριστιανοδημοκράτης Σόιμπλε είναι πολύ κακός άνθρωπος και βασανίζει την Ελλάδα.

Πολύ συγκινητικό.

Ο Μάρτιν Σουλτς, ένας τύπος με φάτσα κωλoμπαρά που φιστικώνει οκτάχρονα, βλέπει πως έχει πιθανότητες να εκλεγεί Καγκελάριος, και τον έπιασαν ξαφνικά τα επαναστατικά του και η αγάπη για την Ελλάδα.

Φυσικά, ο Σουλτς θα τα ξεχάσει όλα αυτά αν νικήσει την Άνγκελα Μέρκελ και κάνει έναν ωραίο συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Αν και οι πονηροί σοσιαλδημοκράτες -μεγάλες πoυτάνες- αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουν αριστερό κυβερνητικό συνασπισμό με το Die Linke και τους Πράσινους.

Γενικά, οι σοσιαλδημοκράτες είναι όπου κάτσει. Αρκεί να κάτσουν στην καρέκλα.

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Τα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ασπάστηκαν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δεν άφησαν ελπίδα στους πολίτες και τους ανάγκασαν να στραφούν σε ακροδεξιά και εθνικιστικά κόμματα.

Τα λόγια του Σουλτς και του Γκάμπριελ δεν έχουν καμία αξία.

Η Ελλάδα ξεσκίστηκε και έγινε προτεκτοράτο της Γερμανίας, ενώ ο Γκάμπριελ ήταν αντικαγκελάριος και ο Σουλτς πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου.

Είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να πάρουν θέση.

Δεν μίλησαν.

Τώρα να βγάλουν τον σκασμό. Ζώα!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.