Trump-ed

Γεια σου Πιτσιρίκο,
Μπήκε δυνατά το ’17 και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθούμε.
Μεγάλες διαδηλώσεις σήμερα κατά του Τραμπ σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Κατέβηκα και εγώ στην πόλη όπου μένω, πιο πολύ απο περιέργεια για το πόσοι και ποιοι θα είναι εκεί, και για να ακούσω τι θα πούνε στις ομιλίες, αν και λίγο πολύ φανταζόμουν.

Βρήκα εκεί λοιπόν ένα ετερόκλητο πλήθος αρκετά μεγαλύτερο από τις προηγούμενες διαδηλώσεις που έχω βρεθεί εδώ.

Ωραία, σκέφτηκα, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος μαζευόταν.

Σιγά-σιγά, άρχισα να παρατηρώ τα πλακάτ και τα τρικάκια που μοιράζονταν.

Πολύ μίσος βρε παιδί μου.

Εναντιωνόμαστε σε κάποιον γιατί είναι προσβλητικός, προκλητικός και ρατσιστής, και απαντάμε με το να κοροϊδεύουμε την εμφάνισή του, τις επιλογές του -ακόμα και τις καθαρά προσωπικές- και να τον μειώνουμε με κάθε ευκαιρία;

Όσο έκατσα, δεν είδα ούτε άκουσα καμία αναφορά σε καπιταλισμό, οικονομικές ελίτ και την παντελή έλλειψη δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Φεύγοντας, και αφού έκανα ένα κύκλο γύρω από την κεντρική πλατεία, μέτρησα 5 άστεγους που ζητούσαν μερικά ψιλά, στους οποίους κανείς δεν φάνηκε να δίνει σημασία.

Επίσης, ωραία τα συνθηματάκια ότι οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι κτλ αλλά σε κάθε συνάντηση που γίνεται για την υποστήριξη των 5-10 οικογενειών Σύριων που βρίσκονται εδώ, δεν μαζεύονται πάνω από 15 άτομα.

Εν ολίγοις για να μην κουράζω, ωραίες οι μαζώξεις, οι αναλύσεις και οι φωτογραφήσεις για το facebook, αλλά στερούνται ουσίας και εκτός του ότι άρχισαν να κουράζουν, σπαταλάμε και πολύτιμο χρόνο.

Ωραία είναι να σιχτιρίζουμε τους Τράμπ, αλλά υποτίθεται ότι ένας λαός, ο όποιος λαός, δεν είναι έρμαιο του κάθε περίεργου τύπου (;), ακόμα και αν τον έχει εκλέξει.

Φιλελεύθερη ολιγαρχία το χαρακτήριζε αυτό το πολιτικό πανηγύρι ο Καστοριάδης και πηγαίνει χερί-χέρι με τον καπιταλισμό.

Δεν αλλάζει το ένα χωρίς να αλλάξει το άλλο.

Με όλη μου την αγάπη

Κωνσταντίνος

(Αγαπητέ Κωνσταντίνε, οι συγκεντρώσεις εναντίον του Τραμπ είναι της μόδας λόγω τηλεοπτικού ενδιαφέροντος. Δεν είναι συγκεντρώσεις, είναι τηλεοπτικό event. Αν προκύψει πιο ενδιαφέρον τηλεοπτικό θέμα, οι “διαδηλωτές” θα στηθούν στις τηλεοράσεις. Πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου πως αυτοί που κατηγορούν τον Τραμπ για σεξισμό και ρατσισμό του επιτίθενται με ανάλογα σχόλια. Είναι σαν αυτούς που υποστηρίζουν την πολιτική ορθότητα και επιτίθενται σε αυτούς που την θεωρούν μια γελοιότητα με καθόλου πολιτικά ορθά σχόλια. Για να μην αναφέρω αυτούς που δουλεύουν για απατεώνες και λαμόγια -που έφαγαν τα λεφτά των εργαζομένων τους και εξαπάτησαν τους πολίτες-, και ζητούν από έναν μπλόγκερ να κλείσει το μπλογκ του γιατί δεν τους αρέσουν οι απόψεις του. Μιλάμε για εντελώς καθυστερημένους. Και δούλους. Όσο για την υποκρισία αυτών που νοιάζονται πολύ για τους πρόσφυγες και τους ανήμπορούς -αλλά μόλις δουν έναν μπροστά τους αλλάζουν πεζοδρόμιο-, τι να πεις; Η βία της αδιαφορίας. Κωνσταντίνε, πολύ μίσος. Το βλέπεις παντού. Και όχι μόνο στο δρόμο. Τα social media είναι μέσα στη χολή και στη χολέρα. Νομίζω πως υπάρχουν πάρα πολλοί ακυρωμένοι άνθρωποι που ήθελαν πάρα πολύ αλλά δεν μπόρεσαν. Και μάλλον τους λείπει η αγάπη. Αλλά η αγάπη δεν θα έρθει με το μίσος. Η αγάπη θα έρθει με την αγάπη. Να είσαι καλά, Κωνσταντίνε. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.