Σε πλειστηριασμό βγήκε το σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως το σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα -που έγινε μουσείο και το εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας- έχει βγει σε πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μπελογιάννης είχε χρέη προς το δημόσιο και δεν μπόρεσε να τα αποπληρώσει επειδή τον εκτέλεσαν για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας οι Έλληνες πράκτορες των Αμερικανών που υποδύονταν την ελληνική κυβέρνηση.

Το σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη βγήκε σε πλειστηριασμό και αναμένεται να το πάρουν τα Everest που σου δίνουν έναν σημαντικό λόγο να σηκωθείς από το κρεβάτι και να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου, αφού προσφέρουν πλήρες πρωινό μόνο με 2 ευρώ! Το πρωινό περιλαμβάνει καφέ ή Milko μαζί με την αγαπημένη, best seller παραδοσιακή τυρόπιτα!

Η είδηση πως το σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη έχει βγει σε πλειστηριασμό έσκασε σαν βόμβα στην αποστολή της κυβέρνησης στην Αμαλιάδα αλλά δεν σκοτώθηκε κανείς.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να διανοηθεί να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς γιατί αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα και δεν θα βγάλουν στο σφυρί και την κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια -αυτά τα έχει πει ο Αλέξης κατά λέξη πριν βάλει ο ίδιος μπροστά τους πλειστηριασμούς-, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ρωτούσε αν θα γίνει αμέσως Everest το σπίτι του Μπελογιάννη, γιατί είχε να φάει μια ολόκληρη ώρα και τον είχε κόψει η λόρδα.

Το συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκίμασε τον Αλέξη Τσίπρα με το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια πρώην Κνίτη”, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε πως η κυβέρνηση θα βγάλει σε πλειστηριασμό και το Σπίτι του Λαού.

Ο Βασίλης Λεβέντης, πάντα ψύχραιμος, δήλωσε πως ο πλειστηριασμός του σπιτιού του Νίκου Μπελογιάννη αποδεικνύει πως πρέπει να γίνει αμέσως οικουμενική κυβέρνηση.

Τρεις φιλελέδες βουλευτές, με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ρωτούν πού το βρήκε το σπίτι ο κομμουνιστής Μπελογιάννης και γιατί, αφού ήταν κομμουνιστής, δεν το μοιραζόταν με τις τράπεζες.

Ο Μπελογιάννης ζει.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.