Άντε, ρε παικταράδες, το έχουμε

Φίλε πιτσιρίκο
Στο ποδόσφαιρο και γενικά στα σπορ,πολλές φορές λέγεται η περίφημη ατάκα «Αυτό το ματς είναι το πιο κρίσιμο μέχρι το επόμενο». Το θυμόμαστε σε πολλές περιπτώσεις και το λένε παίκτες, προπονητές κλπ. Βέβαια, αυτοί συνήθως το εννοούν.

Εκείνοι που δεν το εννοούν είναι οι πολιτικοί και λοιποί αρμόδιοι που μας δουλεύουν ψιλό γαζί, όταν για παράδειγμα λένε το περίφημο «Αυτό το γιούρογκρουπ είναι πολύ κρίσιμο» και διάφορα αντίστοιχα κωμικά και φαιδρά.

Είναι όλα φυσικά απολύτως συνεννοημένα, καθώς όλες οι κυβερνήσεις ακολουθούν τυφλά τις οδηγίες και τις ορέξεις των δανειστών· βέβαια, η παρούσα κυβέρνηση το τερμάτισε.

Περνάει τα πάντα και άλλα τόσα, ψηφίζει τα μνημόνια δυό δυό, έχει καταφέρει να διαλύσει κάθε σπίθα και κάθε φλόγα αντίδρασης και αντίστασης -καλά εδώ δεν χρειάστηκε και πολύ, έχεις εξηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν όπως και πολλοί άλλοι εκλεκτοί αναγνώστες ότι επί της ουσίας ουδέποτε υπήρξε σοβαρή αντίδραση και αντίσταση- , το χειρότερο δε είναι ότι διέψευσε και απογοήτευσε πολύ κόσμο που πίστεψε ότι θα αλλάξουν κάπως τα πράγματα.

Αντί λοιπόν για καλύτερες μέρες, ήρθαν χειρότερες και πού είσαι ακόμα.

Αντί για ανακούφιση του λαού, ήρθε κι άλλο σφίξιμο του ζωναριού.

Αντί για τόνωση της αγοράς, ήρθε χειρότερη ασφυξία.

Αντί για περισσότερη δημοκρατία, ήρθε το μεγάλο χαστούκι με τα όσα ακολούθησαν το δημοψήφισμα.

Σε όλα τα επίπεδα γενικά, ο λαός δεν προλαβαίνει να μετράει τις κωλοτούμπες τους, αλλά και τις σφαλιάρες που τρώει.

Και το χειρότερο είναι ότι αρκετοί πιστεύουν πλέον ότι δεν υπάρχει σωτηρία, ότι όλοι είναι ίδιοι κλπ.

Αυτό φυσικά ξέρεις πού οδηγεί.

Και μπορείς να το αναλύσεις καλύτερα από εμένα, άσε που έχεις γράψει το άφθαστο «Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό».

Το σύστημα, φίλε πιτσιρίκο, ελέγχει τα πάντα.

Από τα ΜΜΕ μέχρι και τις εκλογές.

Και όχι μόνο εδώ, παντού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γαλλία, όπου από το πουθενά ξεπετάχτηκε κάποιος τύπος, φυσικά εκλεκτός των τραπεζών και σάρωσε τα πάντα.

Φυσικά, η χειραγώγηση των μαζών είναι πλήρης και οι ψευδαισθήσεις περί εκλογών, δημοκρατίας,λαϊκής κυριαρχίας και τα ρέστα είναι αστείες.

Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο, θα ήταν παράνομες.

Βέβαια, όπως σου έχω γράψει στο «εδώ ραγιάς, εκεί ραγιάς πού ‘ναι ο ραγιάς»,φταίμε και εμείς.

Μάλλον φταίμε μόνο εμείς.

Θα μου πει κανείς τι να κάνει ο λαός.

Αφήνω το γνωστό οπαδικό «κάντε τα όλα πoυτάνα», και ασπάζομαι κάτι που έχεις προτείνει πολλές φορές στο παρελθόν, όπως και ο Σόλων και ο Άρης σίγουρα -δεν θυμάμαι τώρα,ίσως και άλλοι εκλεκτοί αναγνώστες-,μιλάω φυσικά για τη στάση πληρωμών.

Η αφεντιά μου σου είχε γράψει κάτι παρεμφερές στο «Περί ανταλλακτικής οικονομίας».

Συνδυάστε στάση πληρωμών και ανταλλακτική οικονομία και το πήραμε το ματσάκι.

Άντε ρε παικταράδες.

Το έχουμε

Αυτά τα λίγα

Μ.
Παόκι

(Αγαπητέ φίλε, όλα καλά πάνε. Δηλαδή, εγώ βαρέθηκα και κουράστηκα πάρα πολύ. Πέρασαν εφτά χρόνια και λέμε ακόμα αυτά που λέγαμε το 2010. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν 42 χρονών. Επειδή όλοι θα βγούμε από τα Μνημόνια όταν θα μας πηγαίνουν τέσσερις, ας ζήσουμε τουλάχιστον αυτό που μπορεί ο καθένας. Είναι προφανές πια πως οι Έλληνες ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Φτάνει. Τα άλλα ζώα στο Δίστομο καλούν και τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι. Και κάποια από αυτά τα ζώα ψηφίζουν και Χρυσή Αυγή στον τόπο που τον ξεκλήρισαν οι ναζί. Να είσαι καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.