Τα τρία ονόματα που θα προταθούν για την Ελλάδα

​Γεια σου και χαρά σου, πιτσιρίκο.​
Σάλο έχει προκαλέσει η διαρροή των τριών ονομάτων που θα προταθούν στις 19 Ιανουαρίου στην Νέα Υόρκη ​για την Ελλάδα, ανήμερα των συζητήσεων για την ονοματοθεσία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα κατέθεσε στον “Έλληνα” πρωθυπουργό, πολυσέλιδο κείμενο φωτιά με το 5ο μνημόνιο, δίαιτα για τον Πάνο Καμένο και τα τρία προτεινόμενα ονόματα για τη “Δημοκρατία της Ελλάδας”, όπως αυτά συζητήθηκαν σε μυστική συνάντηση των Μέρκελ, Μακρόν, Τραμπ, Αντζελίνα Τζολί, Μπραντ Πιτ και Ευρυδίκης Βαλαβάνη, χωρίς τον Κωνσταντίνο Βασάλο!

Το πρώτο προτεινόμενο όνομα είναι “Δημοκρατία των Μνημονίων”, που κατατέθηκε από την κυρία Μέρκελ, όπως αναμενόταν, λόγω των αμέτρητων μνημονιακών συμβάσεων που έχει υπογράψει η χώρα.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι οι “Έλληνες” σκόπιμα δεν υλοποιούν τα μνημόνια που ψηφίζουν, ώστε να κερδίσουν το ρεκόρ Γκίνες, να πάρουν το έπαθλο και να αποπληρώσουν το χρέος.

Το δεύτερο προτεινόμενο όνομα είναι “Δημοκρατία του πιτόγυρου”, που παρουσιάστηκε από το Μακρόν, ενθουσιασμένο από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Τα πιτόγυρα δοκίμασε η σκελετωμένη σύζυγός του που εκθείασε όχι μόνο το περιεχόμενο αλλά και το φαλλικό τους σχήμα.

Ο πρόεδρος Μακρόν τόνισε ότι οι “Έλληνες” είναι υπερήφανοι για το πιτόγυρο όχι μόνο γιατί είναι το εθνικό τους φαγητό, αλλά και γιατί τα πιτόγυρα είναι η μόνη τους παρηγοριά στα μνημόνια.

Το τρίτο προτεινόμενο όνομα είναι “Δημοκρατία της Μ@λακίας” που πρότεινε ο Τραμπ, μόλις κατάλαβε ότι οι “Έλληνες” όχι μόνο δεν κατάλαβαν ότι τα έχουν τόσο καιρό η Βαλαβάνη με το Βασάλο, αλλά συνεχίζουν να ανέχονται τα μνημόνια και το έχουν ρίξει στα πιτόγυρα.

Ο Γερμανός πρέσβης έδωσε διορία λίγων ημερών στον κ. Τσίπρα για να αποφασίσει, διαφορετικά θα τον αναγκάσει να κάνει δημοψήφισμα, όπως το καλοκαίρι του 2015.

Ο κ. Τσίπρας, ως σκληρός διαπραγματευτής, δήλωσε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα άλλο όνομα εκτός από το “Δημοκρατία της Κωλοτούμπας”.

Προκειμένου, όμως, να μείνει στην εξουσία μέχρι τα δισέγγονά του να διοριστούν με “φωτογραφικές” διατάξεις καθηγητές Πανεπιστημίου, είναι διατεθειμένος να δεχθεί κάθε όνομα, αρκεί να μην περιέχει τον γεωγραφικό προσδιορισμό “Ζιμπάμπουε”.

Καλή Χρονιά,

Federico

Υ.Γ. Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία φαίνεται τμήμα του πλανήτη Γη. Στη φωτογραφία δεν διακρίνω σύνορα, ονόματα και σημαίες. Κάπως έτσι, χωρίς σύνορα, ονόματα και σημαίες, θα συνεχίσει ο πλανήτης και μετά την εξαφάνιση του παρανοϊκού δίποδου, αυτοαποκαλούμενου “homo sapiens” που ταλαιπώρησε με τις αυταπάτες του τον μικρό κι ασήμαντο πλανήτη.

(Αγαπητέ Federico, εμένα, για την Ελλάδα, μου αρέσει και το όνομα “Προτεκτοράτο του Αιγαίου”. Είναι κάπως θαλασσινό και μυρίζει αρμύρα. Θα άρεσε και στον Οδυσσέα Ελύτη. Πολύ καλό θα ήταν και το “Δημοκρατίας της Λεβεντομαλακίας”. Αποδίδει πλήρως την κατάσταση της Ελλάδας. Να είσαι καλά. Καλή χρονιά!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.