Ιερό Απαρτχάιντ

Το γεγονός δεν ήταν τόσο σοβαρό για τα δυτικά «δημοκρατικά» κράτη, προκειμένου να επιβάλουν κυρώσεις αντίστοιχες με εκείνες που εφαρμόστηκαν για την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας ενός πρώην κατασκόπου και της κόρης του, ενάντια στην Ρωσία.

Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις απέναντι στο καθεστώς των Κιμ στην Βόρεια Κορέα που είχε την αναίδεια να κατασκευάσει βαλλιστικούς πυραύλους και να τους εκτοξεύσει στο Ειρηνικό ωκεανό, απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους με το μικρό πυρηνικό του οπλοστάσιο.

Το γεγονός στο οποίο θα αναφερθώ δεν είναι άξιο λόγου για τους Δυτικούς.

Άρματα μάχης και ελεύθεροι σκοπευτές του Ισραηλινού στρατού έχουν ακροβολιστεί στα σύνορα με την Γάζα –το γκέτο της Γάζας– και περιμένουν την πορεία διαμαρτυρίας και μνήμης για την μαζική «έξοδο» (Nakba) μετά τον πόλεμο του 1948, των άοπλων Παλαιστινίων.

Ανοίγουν πυρ χωρίς δισταγμό.

Για τους συμπολίτες τους, το αίμα των Παλαιστινίων δεν έχει την παραμικρή αξία.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φθηνό στο Ισραήλ από το αίμα των Παλαιστινίων.

Δεκαπέντε άνθρωποι πέφτουν νεκροί, 750 τραυματίζονται.

Ο Δυτικός κόσμος σιωπά. Ο Αραβικός κόσμος σιωπά.

Η τσούλα η Ιστορία τα έφερε έτσι τα πράγματα που τα χθεσινά θύματα γίνανε οι σημερινοί θύτες.

Φορέσαν το άστρο του Δαδίβ των παππούδων τους -από το Άουσβιτς και το Νταχάου- στο στήθος των Παλαιστινίων και δεν μιλά ούτε διαμαρτύρεται κανείς.

Το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ διαμορφώνεται σιγά-σιγά στο μοναδικό κράτος-Απαρτχάιντ του πλανήτη, έχοντας πολίτες δεύτερης κατηγορίας από τους οποίους στερεί βασικά τους δικαιώματα, κλέβει την γη τους, φυλακίζει και σκοτώνει τα παιδιά του.

Διαμορφώνει, επίσης, ολόκληρες περιοχές σε γκέτο, βομβαρδίζει -όποτε θέλει να πουλήσει κάποιο οπλικό σύστημα στην ελεύθερη αγορά- τους εγκλωβισμένους, περιορίζει την παροχή νερού και ενέργειας για να τιμωρήσει τους υπανθρώπους.

Τα τελευταία χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων κατοίκων του Ισραήλ συμμερίζεται και επικροτεί αυτήν την πολιτική των φυλετικών διακρίσεων που εφαρμόζει με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας το κράτος τους.

Υπάρχουν επισήμως δύο μέτρα και δύο σταθμά και όλοι αδιαφορούν για αυτό.

Απόδειξη οι ποινές που δόθηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις που έλαβαν δημοσιότητα για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά τα τελευταία χρόνια.

Ποινή κάθειρξης 9 μηνών για τον Ισραηλινό στρατιώτη που δολοφόνησε εν ψυχρώ Παλαιστίνιο που είχε ακινητοποιηθεί στο έδαφος, πυροβολώντας τον στο κεφάλι και παρόμοια ποινή για την 16χρονη Παλαιστίνια κοπέλα που χαστούκισε έναν Ισραηλινό φαντάρο κατά την διάρκεια μιας διαμαρτυρίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην περιοχή όπου βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος και ο θεματοφύλακας αυτού, το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Πατριάρχης είναι πάντοτε και υποχρεωτικά ελληνικής καταγωγής, τι κι αν το ποίμνιο του είναι Άραβες ορθόδοξοι χριστιανοί, δηλαδή Παλαιστίνιοι.

Άραβας πατριάρχης στο ορθόδοξο πατριαρχείο των Ιεροσολύμων ούτε επιτρέπονταν, ούτε επιτρέπεται, ούτε πρόκειται να επιτραπεί ποτέ.

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι Παλαιστίνιοι όχι μονάχα για τους ορθόδοξους Εβραίους αλλά και για τους ορθόδοξους Χριστιανούς.

Μετά το Εβραϊκό Πάσχα, σε λίγες μέρες θα γιορτάσουν και το δικό τους Πάσχα οι χριστιανοί ορθόδοξοι στην Ελλάδα.

Το βράδυ της Αναστάσεως θα περιμένουν καρτερικά να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη» από το στόμα του παπά, να ανάψουν την λαμπάδα με το «άγιο φως» και να τρέξουν γρήγορα-γρήγορα στο σπίτι τους για να τσακίσουν την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και τα γαρδουμπάκια.

Για μια ακόμα φορά, η αριστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση θα έχει φροντίσει για την μεταφορά του «αγίου φωτός» από τα Ιεροσόλυμα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και θα το έχει υποδεχτεί με τιμές αρχηγού κράτους.

Το «άγιο φως» ονομάζεται «άγιο» γιατί ανάβει από τον άγιο αναπτήρα του παναγιώτατου και Έλληνα πατριάρχη μέσα στον Πανάγιο Τάφο.

Φιλιά πολλά από την «άγια» (why not?) Εσπερία, Ηλίας

Υ.Γ.1 Ο μύθος θέλει τον λαό του Ισραήλ να διασκορπίζεται στα πέρατα της οικουμένης μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και του τελευταίου Ναού, από τους Ρωμαίους το 71 μ.Χ. Είναι ο περίφημος μύθος της διασποράς των Ισραηλιτών και της επιστροφής τους στην Γη της Επαγγελίας μετά τον Β-ΠΠ και την δημιουργία του σύγχρονου κράτους τους. Πουθενά δεν τεκμηριώνεται ιστορικά η μαζική φυγή των Ισραηλιτών από την γη που τους ανήκε κατά την διάρκεια των πρώτων αιώνων μ.Χ. Φυσικά και υπήρχαν πολλοί που έφυγαν και δημιούργησαν κοινότητες εβραϊκές σε πολλά σημεία του τότε γνωστού κόσμου, στην Ευρώπη και στο Ιράν. Όμως, οι περισσότεροι έμειναν στην γη της Παλαιστίνης. Τον 6ο αιώνα μ.Χ, ολόκληρη η περιοχή του Λεβάντε πέρασε υπό την κατοχή των Αράβων. Χριστιανικοί πληθυσμοί στην Συρία και στην Αίγυπτο, εβραϊκοί πληθυσμοί στην Παλαιστίνη εξισλαμίστηκαν βίαια ή οικειοθελώς. Φυσικά υπήρξαν αρκετοί που διατήρησαν την πίστη τους (Εβραίοι, Χριστιανοί Ορθόδοξοι και Κόπτες). Υπάρχουν επίσης και κάποιες γενετικές μελέτες –αρκετά αμφισβητήσιμες από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους για πολιτικούς κυρίως λόγους– που δείχνουν ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν κοινούς προγόνους, τους κατοίκους την Χαναάν (Canaanites0 από το 1.200 π.Χ. ή και νωρίτερα.

Υ.Γ.2 Σε ολόκληρο τον κόσμο σήμερα ζουν περίπου 12.5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Από αυτούς τα 5 περίπου εκατομμύρια βρίσκονται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Γάζα, εκ των οποίων τα 3 εκατομμύρια προσδιορίζονται ως πρόσφυγες που εγκατέλειψαν αναγκαστικά τις εστίες τους μετά τον πόλεμο του 1948. Στο κράτος του Ισραήλ ζουν 1.8 εκατομμύρια και στα γειτονικά κράτη [Ιορδανία, Λίβανος και Συρία] αλλά 3 με 5 εκατομμύρια.

Υ.Γ.3 Κατά προσέγγιση, ο πληθυσμός του Ισραηλινού κράτους – χωρίς την Δυτική Όχθη και την Γάζα – ανερχόταν το 2018 στα 8,8 εκατομμύρια. Από αυτά περίπου το 75% δήλωναν Εβραίοι και το 20% Άραβες. Το κράτος του Ισραήλ χωρίζεται διοικητικά σε 5 περιφέρειες. Μονάχα σε δύο από αυτές οι Εβραίοι πλειοψηφούν σε ποσοστά πάνω από 90% (Τελ Αβίβ, κεντρικό Ισραήλ). Σε δύο περιφέρειες (Χάιφα, νότιο Ισραήλ), καθώς και στην Ιερουσαλήμ, οι Εβραίοι πλειοψηφούν των Αράβων με ποσοστά 70% προς 30%. Στο βόρειο Ισραήλ –την Ναζαρέτ– οι Άραβες (55%) πλειοψηφούν των Εβραίων (45%). Στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, κατοικούν περίπου 400 χιλιάδες Εβραίοι μέσα σε περίκλειστους οικισμούς και 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που δεν έχουν καθόλου δικαιώματα. Στο γκέτο των 360 τετραγωνικών χιλιομέτρων της Λωρίδας της Γάζας, λαθροβιούν εγκλωβισμένοι 1,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Όλα τα παραπάνω δημογραφικά στοιχεία δείχνουν κατά την γνώμη μου πολλά σχετικά με το τι πρόκειται τελικά να συμβεί στο μέλλον και πόσο αδιέξοδη είναι η πολιτική των διακρίσεων και της καταστολής των Ισραηλινών.

Υ.Γ.4 Μονάχα το 7% των Παλαιστινίων (περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι) είναι χριστιανοί, και από αυτούς οι μισοί περίπου υπάγονται στην στη δικαιοδοσία του πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ. Η εκμετάλλευση του Πανάγιου Τάφου αποτελεί, πάντως, μια πολύ καλή επιχείρηση για να αφεθεί στα χέρια των Παλαιστινίων. Οι Έλληνες ιεράρχες, εκτός από το «άγιο φως» και το «τίμιο ξύλο», πουλούν στους Ισραηλινούς εποίκους των κατεχομένων της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ διάφορα ακίνητα, προκαλώντας την δίκαιη οργή των Παλαιστινίων, μουσουλμάνων και χριστιανών.

(Φίλε Ηλία, το κράτος του Ισραήλ είναι σκάνδαλο και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.. Επίσης, οι “Άγιοι Τόποι” πρέπει να ισοπεδωθούν, γιατί έχουν προκαλέσει ατελείωτη αιματοχυσία και εκατομμύρια νεκρούς. Και βέβαια, πρέπει να καταργηθούν οι θρησκείες. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου. Κανονική αγάπη, όχι χριστιανική με “αλλά”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.