Μαύρη Παρασκευή – Λευκό Σαββατοκύριακο

Καλημέρα φίλε αγαπητέ, Πιτσιρίκο.
Ξημέρωσε η Μαύρη Παρασκευή επιτέλους!
Παιδιά, σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους που έλεγε το τραγούδι. Όχι με όπλα στους ώμους αλλά με κάρτες πιστωτικές, μετρητά, γραμμάτια, ό,τι έχει ο καθένας μας, να ξεχυθούμε σαν ένα επαναστατικό κύμα να αλώσουμε τα ράφια και τα στοκ του καπιταλισμού.

Για να μπορέσει έτσι, μετά την δική μας Μαύρη Παρασκευή, να κάνει ο Καπιταλισμός άλλο ένα Λευκό Σαββατοκύριακο.

Να πάνε οι συγγενείς και η οικογένεια της καθαρίστριας που μπήκε στη φυλακή και του Ζακ που μπήκε στο χώμα, να ξοδέψουν στα μαγαζιά, να ξεσκάσουν οι άνθρωποι και να ξεχάσουν τη Δικαιοσύνη που δεν υπάρχει, ούτως ή άλλως.

Τι; Δεν έχουν λεφτά για ξόδεμα; Είναι δυνατόν; Μετά από τόσα αναδρομικά, επιδόματα, επιστροφές κλπ, δεν έχουν να ξοδέψουν; Αααα, κάντε λίγη αποταμίευση! Μη τα λέμε πάλι αυτά!

Να πάει κι ο τραπεζίτης-Χουντίνι, που του ‘σπασε το καημένου το βραχιολάκι και δεν μπορεί να τον βρει η αξιότιμη Ελληνική Χωροφυλακή, να αγοράσει ένα πιο κομψό.

Να πάει κι ο Κούλης να πάρει με 50 τοις εκατό ντισκάουντ κοστουμάκι πρωθυπουργικό να το χαρεί και να το προβάρει, και μετά να το βάλει στη ντουλάπα γιατί θα το βάλει σε 5 χρόνια από σήμερα.

Να πάνε και οι παπάδες να ψωνίσουν ράσα καινούργια που δεν θα λένε πια στη φόδρα “δημόσιος υπάλληλος” και άλλα τέτοια υποτιμητικά.

Να πάει ο Έλλην και η Ελληνίς, που με τα στατιστικά ξοδεύουν 2600% παραπάνω χρήματα από μια απλή Παρασκευή. Τα καημένα, από το πρώην ανατολικό μπλοκ τα φέρανε και είναι έτσι στερημένα;

Ο καταναλωτικός ναρκισσισμός και εγωκεντρισμός έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη μαζικής ψυχοπάθειας. Βασίλη, σε περιμένουν δουλειές με φούντες!

Να πάμε όλοι παιδιά! Να κρύψουμε πίσω από φανταχτερά ρούχα και παπούτσια τη γύμνια μας. Όχι αυτη του κορμιού, αλλά της σκέψης μας, της λογικής μας και της καρδιάς μας.

Να κρύψουμε πίσω από γυαλιστερές χάι-τεκ συσκευές -που μας ενημερώνουν για τα πάντα- την άγνοιά μας για όλα.

Με αγάπη,

Παντελής

Υ.Γ. Ακούω την φανταστική υπηρέτρια σε μια άκρη του μυαλού μου να μου λέει: Κύριε, πάλι ξυπνήσατε στραβωμένος και ξεχάσατε να πάρετε τα χάπια σας σήμερα; Μισό λεπτό να σας τα φέρω. Είναι Μαύρη Παρασκευή σήμερα ξέρετε και τα δίνουν σχεδόν δωρεάν. Σχεδόν…

(Αγαπητέ Παντελή, η Μαύρη Παρασκευή κρατάει κάνα μήνα στην Ελλάδα. Το φέραμε κι αυτό στα δικά μας μέτρα. Άσε τους ανθρώπους να ψωνίσουν με λύσσα. Στο τέλος, είναι βέβαιο πως θα καταλήξουν στον Βασίλη, για να τους λύσει τα ψυχολογικά. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.