Comfortably Numb

Γεια σου φίλε Πιτσιρίκο,
Οι Pink Floyd δεν έγραψαν το τραγούδι αυτό για τους Έλληνες, αλλά σίγουρα ταιριάζει στην περίπτωσή τους.

Όπως έγραψε κι ο Άρης, όλοι δείχνουν να ξέρουν τι έρχεται, αλλά δεν κάνουν τίποτα.

Κατά τη γνώμη μου, δύο πιθανές εξηγήσεις υπάρχουν γι’ αυτό: ή τους έχει πιάσει όλους αναισθησία -comfortably numb- ή τους έχει όλους βαρέσει η μ@λακία· comfortably dumb, δηλαδή.

Προσωπικά, δεν έχω τίποτα ενάντια στη συνειδητή αναισθησία, αφού είναι μια μορφή αποδοχής κι αυτή.

Γιατί, άλλωστε, είδαμε τόσα ναρκωτικά στα λύματα της Ψυττάλειας την άνοιξη;

Το είχε πει κι εκείνος ο θεούλης γιατρός στην τηλεόραση: όποιος θέλει αισιοδοξία, υπάρχουν και τα ναρκωτικά.

Αν κανείς μπορεί να βρει την αναισθησία χωρίς χημικά, ακόμα καλύτερα.

Δεν κρίνω κανέναν για την συνειδητή αναισθησία του, γιατί κι εγώ δεν είμαι εντελώς αθώος στον τομέα αυτό.

Το ότι έφυγα από την Ελλάδα σχεδόν 20 χρόνια πριν -αντί να «καθίσω να πολεμήσω», χαχα- το έκανα για να είμαι άνετα αλλά συνειδητά αναίσθητος για τα νεοελληνικά τεκταινόμενα, γιατί η εναλλακτική θα ήταν μάλλον να μαλώνω με τους δικτατορίσκους της καθημερινότητας, ενώ δουλεύω 12 ώρες τη μέρα για 500 ευρώ.

Με την συνειδητή αναισθησία δεν έχω πρόβλημα.

Με την ασυνείδητη μ@λακία, έχω.

Το να βλέπεις αυτούς τους δικτατορίσκους να θυμώνουν και να τσακώνονται στο Twitter για τις μάσκες, τα κουταλάκια της θείας κοινωνίας, για το αν έπρεπε να γίνει η συγκέντρωση στο Εφετείο, και για το αν θα πρέπει να γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο, ε, περισσότερο απύθμενη ηλιθιότητα μου θυμίζει, παρά αναισθησία.

Βγαίνει ο εκπρόσωπος της κομαντατούρ -τα προτεκτοράτα δεν έχουν πρωθυπουργό- και λέει ούτε λίγο ούτε πολύ, θα σας κλείσω τώρα στα σπίτια σας για να μπορώ να σας τα πάρω μετά, κι η αυστηρότερη αντίδραση που ακούς είναι «θα πέσει μαύρο στις εκλογές».

Ειλικρινά, μου θυμίζει εκείνο το παλιό ανέκδοτο: στην παραλία είναι ένας κυριούλης με μια θεογκόμενα, κι έρχεται ένας μπρατσαράς και λέει, όχι μόνο θα σου απαυτώσω τη γκόμενα, αλλά θα μου κρατάς και τα μπαλάκια να μην ακουμπήσουν στην άμμο.

Αφού κάνει τη δουλειά και φεύγει, η γκόμενα λέει στον κυριούλη: «Καλά, δεν ντρέπεσαι; Όχι μόνο τον άφησες και με απαύτωσε, αλλά του κράταγες και τα μπαλάκια».

Και ο κυριούλης, θριαμβευτικά: «Χαχα! Δυο φορές του τα άφησα κι ακούμπησαν!»

Γενικά, η όλη συζήτηση είναι επιπέδου 19ου αιώνα, εφημερίδας «Εστία», αριστεροδεξιάς.

Γι’ αυτό κιόλας θα έρθει η Μικρασιατική Καταστροφή v.2.0.

Να είσαι καλά,
Χρήστος

Υ.Γ.1 Όπως φαίνεται κι από τη φωτογραφία, νομίζω οι γάτες έχουν τελειοποιήσει τη συνειδητή αναισθησία.

Υ.Γ.2 Η Laura Huhtasaari, ευρωβουλευτής των «Αληθινών Φινλανδών», είπε ότι η εκλογή του Biden θα αποθρασύνει τους Δημοκρατικούς, «ένα ριζοσπαστικά αριστερό» κόμμα, όπως είπε, προσθέτοντας ότι η Αριστερά πάει όλο και πιο αριστερά, με αυξήσεις στη φορολογία «πράγματα για το περιβάλλον», και ριζική απελευθέρωση των κανονισμών για τη μετανάστευση. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι με ενοχλεί περισσότερο: το ότι οι πολιτικοί θεωρούν τους ψηφοφόρους ηλίθιους ή το ότι έχουν δίκιο;

(Φίλε Χρήστο, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως ένα μεγάλο πρόβλημα των σημερινών Ελλήνων είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μοιάζουν να πιστεύουν πως δεν αξίζουν τίποτα και πως δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα μόνοι τους. Γαντζωμένοι μια ζωή σε κόμματα και αφεντικά. Από την άλλη, παθαίνουν και ξαφνικές κρίσεις μεγαλείου, όπου νομίζουν πως είναι οι σπουδαιότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Αυτά είναι για να τα λύσει ψυχίατρος, εγώ δεν μπορώ. Βέβαια, έχει μια ωραία λιακάδα εδώ που είμαι τώρα, τα πουλιά κελαηδούν, βλέπω την θάλασσα, και σκέφτομαι πόσο όμορφη είναι αυτή η χώρα. Είναι τόσο όμορφη η Ελλάδα, που μπορείς ακόμα και τους πολίτες της να της συγχωρήσεις. Εδώ δίπλα μου είναι και μια γάτα, που λιάζεται. Την κόβω να μην την νοιάζει για τίποτα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.