Καταναλωτές των πάντων (τώρα και εμβολίων)

Γεια σου, Πιτσιρίκο μου! Το Politico έκανε λόγο για την υποτιθέμενη οργή των Ελλήνων πολιτών επειδή στην έναρξη των εμβολιασμών πήραν πρώτοι θέση στην ουρά οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους. Τα βαφτιστήρια που έγραψες κι εσύ του Μητσοτακέικου, μαζί με τα παιδιά του γαλάζιου κομματικού σωλήνα.

Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Politico βασίστηκε στις πέρα για πέρα λογικές διαμαρτυρίες του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών κ. Παπανικολάου.

Δεν ήταν, όμως, ακριβές όσο αφορά την “οργή” που ένιωσαν οι Έλληνες πολίτες.

Για την ακρίβεια, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων “πολιτών” δεν μπορεί να αισθανθεί απολύτως τίποτα. Ούτε οργή, ούτε συμπόνοια, ούτε αλληλεγγύη, ούτε αγάπη.

Οι Έλληνες πολίτες είναι πια ζόμπι. Για την ακρίβεια, καταναλωτικά ζόμπι.

Και για να μην τους αδικούμε, το ίδιο συμβαίνει και με τους “πολίτες” πολλών άλλων χωρών.

Στην ουσία δεν υπάρχουν πια πολίτες. Υπάρχουν μονάχα καταναλωτές. Καταναλωτές ζυμαρικών, καταναλωτές junk food, καταναλωτές προϊόντων τεχνολογίας και καλλυντικών, καταναλωτές συσκευασμένης και ελεγχόμενης πληροφόρησης, καταναλωτές εμβολίων.

Τα εμβόλια παρήχθησαν και τώρα πρέπει να καταναλωθούν.

Άλλωστε, οι κυβερνήσεις έχουν διοχετεύσει δισεκατομμύρια από τα κρατικά ταμεία στις πολυεθνικές, προκειμένου να “σταθούν στα πόδια τους”.

Για τις αεροπορικές εταιρίες, για παράδειγμα, η βοήθεια ήταν άμεση.

Για τις φαρμακευτικές η επιδότηση έγινε με έμμεσο τρόπο, προαγοράζοντας εμβόλια σε ποσότητες ικανές να εμβολιάσουν τον πληθυσμό των δυτικών χωρών 5 και 10 φορές.

Η Ελλάδα ανήκει στην Δύση, οπότε μην αγχώνεστε, θα εμβολιαστείτε όλοι και μάλιστα σύντομα.

Μόνο στις φτωχές χώρες του πλανήτη, οι άνθρωποι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις αρχές του 2024, προκειμένου να αρχίσει ο εμβολιασμός τους.

Λέτε λοιπόν να υπάρξουν εκατόμβες νεκρών από τον κορονοϊό σε αυτές τις χώρες τα επόμενα χρόνια;

Δεν θα υπάρξουν. Πρώτα γιατί ο ιός αυτός έχει χαμηλή θνητότητα στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 70 ετών και σχεδόν μηδενική στις ηλικίες κάτω των 40 ετών.

Οι φτωχές χώρες έχουν πληθυσμούς νέων και οι υπερήλικες αποτελούν ένα μικρό μόνο ποσοστό.

Επιπλέον, το να είσαι υπερήλικας στην Ουγκάντα ή στο Μαλάουι ή στην Καμπότζη, προϋποθέτει σχεδόν πάντα το να μην είσαι φτωχός.

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, τις μελέτες σε χώρες τις Δύσης όπου οι υπερήλικες ως ποσοστό του πληθυσμού προσεγγίζουν ή ξεπερνούν το 10 και το 15%.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο ιός στους πλούσιους κολλάει πιο δύσκολα και σκοτώνει ακόμα σπανιότερα.

Οπότε, μην το ψάχνετε. Μέχρι να ξεκινήσουν -αν ξεκινήσουν- οι εμβολιασμοί στις χώρες του τρίτου κόσμου, εσείς στην Ελλάδα και εμείς στην “πολιτισμένη” Εσπερία θα έχουμε εμβολιαστεί δέκα φορές και ίσως με περισσότερα του ενός εμβόλια.

Βέβαια στις …δημοκρατίες όπου ζούμε, ο εμβολιασμός θα παραμείνει “μη υποχρεωτικός” αλλά μπορεί να γίνει αναγκαίος για να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, να κλείσεις πακέτο διακοπών, να προσληφθείς σε ιδιωτική εταιρία, να φας σε ένα καλό εστιατόριο, να παίζεις ποδόσφαιρο σε ένα γήπεδο 5χ5, κλπ.

Θα εξακολουθείς -θεωρητικά πάντα- να έχεις το δικαίωμα να μην εμβολιαστείς, αλλά στην πράξη θα υποχρεωθείς να κάνεις το εμβόλιο, προκειμένου να μπορείς στοιχειωδώς να συμμετέχεις στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Όσο αντισυνταγματικό κι αν ακούγεται αυτό, κανείς δεν πρόκειται να αντιδράσει.

Αν το έκανε, βέβαια, ο Λουκασένκο, ο Μαδούρο ή ο Κιμ θα γινόταν της πουτάvας, αφού στις χώρες αυτές -σε αντίθεση με τις δικές μας- δεν υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία.

Στην Ελλάδα, όμως, η “ελευθερία” ξεχειλίζει από τα μπατζάκια των πολιτικών και τα μπρατσόνια των προσφάτως εμβολιασθέντων κυβερνητικών στελεχών, ιεραρχών και προσώπων με “κύρος και αξία”, των άξιων δηλαδή του τόπου.

Για αυτό, άλλωστε, και δόθηκε στο πρόγραμμα εμβολιασμού το κωδικό όνομα “Ελευθερία”. Έχουν χιούμορ οι άτιμοι! Κι αν ποτέ τους αλλάζαμε, πάλι τους ίδιους θα αγοράζαμε! Ξανά και ξανά!

Φιλιά από την Εσπερία και καλώς να μας μπει και ο καινούργιος.

Ηλίας

Υ.Γ.1 Νέες αποδείξεις ήρθαν στο φως της επικαιρότητας σχετικά με τα απαράδεκτα και επικίνδυνα για τις ζωές των ανθρώπων push backs της ελληνικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο κατα την διάρκεια των γιορτών. Κανείς φυσικά δεν αντιδρά, ούτε νοιάζεται. Αν ήταν όμως ο Κιμ; Της πουτάvας θα γινοταν από την πολιτισμένη και δημοκρατική Δύση. Τώρα που σκοτώνουν οι Έλληνες φασίστες δεν τρέχει τίποτα. Είναι μέλη της ΕΕ αυτοί.

Υ.Γ.2 Έβλεπα χθες στην τελευταία -επίσης καταπληκτική- εκπομπή του Χριστόφορου, τους αρκουδιάρηδες και τις αρκουδιάρες που κουνιούνται και γαυγίζουν σκυλοτράγουδα του κώλoυ στα “εορταστικά” προγράμματα της ελληνικής TV. Τα έβλεπα και επιβεβαίωνα την πεποίθησή μου ότι δεν υπάρχει κανένας θεός. Αν υπήρχε, θα είχε ρίξει κάποιον μετεωρίτη και θα είχε προ πολλού εξαφανίσει το είδος.

Υ.Γ.3 Σαν τους τύπους στην γελοιογραφία, απολαμβάνουμε την σκιά του μοναδικού δέντρου που ετοιμαζόμαστε να κόψουμε.

Απόλυτα ματαιόδοξοι. Αθεράπευτα ηλίθιοι.

(Φίλε Ηλία, δεν περιμέναμε τον κορωνοϊό και τα εμβόλια, για να αντιληφθούμε πως η δουλοπρέπεια και ο ραγιαδισμός των Ελλήνων δεν έχουν προηγούμενο. Το ξέραμε από πριν. Βέβαια, το να εμβολιάζονται τα κυβερνητικά στελέχη με τις συζύγους και τους φίλους τους, ενώ δεν έχουν εμβολιαστεί οι γιατροί και οι νοσοκόμοι, δείχνει και πόσο φροντίζουν οι ραγιάδες να ψηφίζουν τους πιο κυνικούς και τους πιο αδίστακτους που υπάρχουν. Ας πρόσεχαν. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Ηλία, εγώ είμαι πια covid bored. Νισάφι πια. Ευτυχώς, είμαι σε ένα μέρος που δεν υπάρχουν κρούσματα, δεν φοράμε μάσκες, δεν στέλνουμε μηνύματα για να βγούμε έξω και δεν υπάρχουν μπάτσοι, ενώ εδώ δεν υπάρχουν ούτε άστεγοι, ούτε ζητιάνοι, ούτε πεινασμένοι. Οπότε, όλα είναι μια χαρά και πολύ ανθρώπινα. Υποθέτω πως, επειδή ανήκω στις ευπαθείς ομάδες, κάποια στιγμή θα τελειώσουν οι εμβολιασμοί των κυβερνητικών στελεχών και των ψηφοφόρων τους, και θα εμβολιαστώ κι εγώ. Βέβαια, μέχρι τότε, υπολογίζω να έχω κάνει καμιά εκατοστή μπάνια ακόμα. Πρώτη φορά στη ζωή μου θα έχω κάνει 100 μπάνια πριν έρθει το καλοκαίρι. Ηλία, είναι business όλο αυτό. Δεν ξέρω γιατί σε κάποιους κάνει εντύπωση ότι είναι business. Είναι όλα business, γιατί να μην είναι αυτό; Επειδή πεθαίνουν άνθρωποι; Και στους πολέμους πεθαίνουν άνθρωποι -πολίτες, όχι στρατιώτες- αλλά ο πόλεμος είναι τρελή μπίζνα. Ένας γνωστός μου έχει βγάλει τρελά λεφτά μέσα στην επιδημία, και περιμένει την επόμενη επιδημία, για να βγάλει ακόμα περισσότερα. Ορίστε, η επιδημία γεννάει ευκαιρίες. Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.