Επιστρέφω στην Ελλάδα!
Γεια σου, Πιτσιρίκο μου.
Λοιπόν, μετά τον Παύλο, ετοιμάζομαι κι εγώ να επιστρέψω πίσω στην Ελλάδα για να αναλάβω την επιχείρηση του πατέρα μου, οπότε θα είμαι διευθυντής ενός εργοστασίου που φτιάχνει καθαριστικά για κλειδαρότρυπες από ντουλάπες.
Στην Γερμανία -που σπούδασα- την θέση αυτή την ονομάζουμε πολύ απλά, Kleiderschranktürschlüssellochreinigungsgerätsherstellungsbetriebmeister.
Ως νέος Kleiderschranktürschlüssellochreinigungsgerätsherstellungsbetriebmeister στην επιχείρηση του πατέρα μου, θα επωφεληθώ από την μείωση της φορολογίας και ανυπομονώ να γίνω ο δυνάστης του κάθε πικραμένου που θα βρίσκεται σε ανάγκη να δουλεύει για μένα.
Έχω πολλά απωθημένα να βγάλω.
Και έρχομαι με φόρα.
Στην Ελλάδα η θέση του εργοδότη δεν διαφέρει πλέον πολύ από την θέση του καραβανά στον στρατό που βγάζει όλα του τα κόμπλεξ στα νέα παιδάκια. Θα μπορώ κάθε πρωί να μπαίνω μέσα στο εργοστάσιο και να τους κάνω όλους σκουπίδια και να μου λένε και ευχαριστώ.
Να βλέπω το τρομαγμένο βλέμμα τους, μήπως πουν κάτι λάθος και τους απολύσω και δεν έχουν να πάρουν ούτε γάλα στο παιδί τους.
Γιατί και το κράτος τους έχει χεσμένους και αυτούς και τα παιδιά τους, και καλύτερα να τους βγάλει στον δρόμο, παρά να τους δώσει τροφή και στέγη.
Το χειρότερο που θα μπορούσε να μου συμβεί -όσο κάθαρμα και να είμαι- είναι να με καλέσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας για να με διαφημίσει ως ένα τεράστιο μυαλό που γύρισε στην Ελλάδα για να παρέχει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα.
Το ιδανικό είναι να είσαι παιδεραστής και ακροδεξιός σε αυτή τη χώρα. Είναι η καλύτερη ασφάλεια. Επειδή, όμως, δεν μπορώ να γίνω τέτοιο τέρας, πρέπει να βρω άλλους τρόπους.
Θα κάνω το σταυρό μου όταν περνάω μπροστά από εκκλησία και θα τα έχω καλά με τους παπάδες, τους τοπικούς δημόσιους άρχοντες και ντόπιους εκδότες. Θα πληρώνω και λίγο διαφήμιση και θα λαδώνω και δεξιά και αριστερά.
Η καλύτερη ευκαιρία ήταν να έχω το εργοστάσιο του πατέρα μου στην Ελλάδα αυτή την εποχή.
Μισθοί πάτος και το κράτος να είναι υπέρ μου. Αν πάει να κουνήσει κανείς κεφάλι, θα του το πάρω για παραδειγματισμό.
Βασικά, δεν με νοιάζει τίποτα.
Δεν με νοιάζει αν οι εργαζόμενοί μου είναι ευτυχισμένοι, έχουν οικογένειες και παιδιά και πώς τα βγάζουν πέρα. Ίσα-ίσα η κατάστασή τους με βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου μου, γιατί χέστηκα.
Το μόνο που νοιάζει είναι ότι θα είμαι ο νέος Kleiderschranktürschlüssellochreinigungsgerätsherstellungsbetriebmeister και θα με λιβανίζουν από το πρωί ως το βράδυ.
Το να είσαι Kleiderschranktürschlüssellochreinigungsgerätsherstellungsbetriebmeister στην Ελλάδα είναι σαν να είσαι ο καγκελάριος την Γερμανίας εδώ.
Ενώ εδώ είμαι ένα τίποτα. Με έχουν χεσμένο όλοι.
Εκεί θα είμαι βασιλιάς και θα με γλείφουν όλοι.
Φιλιά πολλά από το παγωμένο Βερολίνο.
Δ.
Υ.Γ.1 Φίλοι, κουράγιο. Τίποτα άλλο.
Υ.Γ.2 Ηλία, λείπεις.
(Φίλε Δημήτρη, το ετοίμασες το δωμάτιο που μου είχες υποσχεθεί στο σπίτι σου στο Βερολίνο; Αν όχι, ετοίμασέ το γιατί έρχομαι. Για πάντα. Την αγάπη μου.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

