Οι Θεσμοφοριάζουσες ξεκινούν το ταξίδι

Οι Θεσμοφοριάζουσες ξεκινούν το μεγάλο ταξίδι τους σε έξι μέρες (23 Ιουνίου) από το Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη” στον Βύρωνα. Μην ξανακούσω άνθρωπο να λέει “έλα μωρέ, αυτός ηθοποιός είναι”, γιατί θα τον δείρω. Οι ηθοποιοί -όταν βρίσκουν δουλειά- δουλεύουν σαν σκυλιά ατελείωτες ημέρες και ώρες. Και τρεις φορές τον χρόνο έχουν την αγωνία να βρουν δουλειά.

Η Κωνσταντίνα Σπάθη, η Ισιδώρα Μπουζιούρη και η Αναστασία Κατσιναβάκη φιλούν στο στόμα τα τρία γουρουνάκια. Για να τα κάνουν πρίγκιπες.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος -διαρκές πειραχτήρι, χαρά της ζωής και φτυστός ο Τζιμ Κάρεϊ- συνομιλεί με κάποιον αόρατο άνθρωπο, οπότε το γουρουνάκι βρίσκει ευκαιρία να πιεί λίγο φρέντο καπουτσίνο.

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος σκύβει στο αυτί του γουρουνιού και του λέει ψιθυριστά τι πρέπει να κάνει για να αποφύγει την σφαγή.

Οι κυρίες του Χορού ποζάρουν με τα καθημερινά τους ρούχα, και κρύβουν την Φαίη Ξυλά που θα λάμψει στην παράσταση.

Σχεδόν όλος ο θίασος έχει μαζευτεί γύρω από τον Γιώργο Κιμούλη και τον Δημήτρη Πιατά, και προσπαθούν να διαβάσουν στο laptop του Γιώργου Κιμούλη το μπλογκ μου. Καλά, δεν διαβάζουν το μπλογκ μου -βλέπουν τα βίντεο της παράστασης- αλλά ήθελα να με ανεβάσω λίγο.

Όπως με διαβεβαίωσε ο Γιώργος Κιμούλης -και το διαπίστωσα και μόνος μου-, οι ηθοποιοί έχουν μια παιδικότητα που δεν έχει να κάνει με την ηλικία τους· την έχουν σε όλη τους την ζωή. Διαφορετικά, δεν θα ανέβαιναν στην σκηνή να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα. Τώρα αγαπάω ακόμα περισσότερο τους ηθοποιούς.

Οι Θεσμοφοριάζουσες ξεκινούν την Δευτέρα 23 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη και οι πρώτες παραστάσεις είναι: Ανοιχτό θέατρο Παπάγου 25 Ιουνίου, Πόρτο Ράφτη – κινηματογράφος “Άλεξ” 29 Ιουνίου, Θεσσαλονίκη – Θέατρο Δάσους 2 και 3 Ιουλίου, Ραφήνα -Γυμνάσιο Λύκειο 5 Ιουλίου, Ρόδος – Θέατρο Ανατολικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» 7 Ιουλίου, Νέα Μάκρη – Αμφιθέατρο Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου 9 Ιουλίου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.