Τι να πω άλλο…

ΑρκάςΠιτσιρίκο, τα είπες όλα εσύ με την λέξη «αυλαία», το κείμενο και τις φωτογραφίες από τον «αγωνιζόμενο» λαό. Τα χέρια γροθιά και το κεφάλι ψηλά στολισμένο με ένα γεμάτο χαμόγελο! Το χαμόγελο του υποτιθέμενου βλάκα ή του διαχρονικού προδότη. Του Ευρωπαίου ραγιά.

Θυμίζω τις υψωμένες γροθιές – με κατεβασμένα τα κεφάλια και χωρίς χαμόγελα – των «Μαύρων Πανθήρων». Εκείνοι ήταν περισσότερο αγωνιστές και λιγότερο αριστεροί από τα ξεπουλημένα και ξελιγωμένα -μπροστά στην προοπτική της εξουσίας- εγχώρια καθάρματα.

Στάλθηκε η αντιπροσωπεία των νέο-προσκυνημένων στην Εσπερία προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήρια της στους ξένους προστάτες. Να ζητήσει φυσικά καινούργια δανεικά κι αγύριστα για την χώρα ζητιάνο, για την χώρα όχι των «προδομένων προφητών» που έγραψα κάποτε, αλλά για την χώρα των εκδιδομένων πολιτών, όπως σωστότερα θα έπρεπε να την χαρακτηρίσω τότε.

Χθες το βράδυ, διάβασα – παρά την απίστευτη κούραση που είχα – τα όσα δήλωσε ο «κεντρώος» καθηγητής Σταθάκης στο City και την περίληψη των όσων έγραψε στο 35σέλιδο πόνημά του για το χρέος της χώρας και ολόκληρης της Ευρωζώνης (που θα το καταπιεί η ΕΚΤ και θα το φυλάξει στο στομάχι της χωρίς να το χωνέψει-κουρέψει) ο «αριστερός» καθηγητής Μηλιός.

Χρόνια είχα να νιώσω την αναγούλα που φέρνει συνήθως η αηδία στο στόμα. Αν εξαιρέσεις τις ΠΑΣΟΚιές περί επιστροφής του βασικού μισθού στα 750 ευρώ, την επιστροφή των συντάξεων στα προ της κρίσης επίπεδα και την επαναχορήγηση των δώρων του Χριστουγενοπάσχα των Ελλήνων, όλες αυτές τις προεκλογικές ψευτιές που θα τις ξεχάσουν μόλις κοιτάξουν έκπληκτοι τα αδειανά ταμεία που θα παραλάβουν, μαθεύτηκαν πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα.

Όπως για παράδειγμα, την ενημέρωση προς τα διεθνή funds ότι, αν δεν είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα κυβερνήσει μαζί με τα υπόλοιπα «αντιμνημονιακά κόμματα», όπως είναι το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ!

Μάθαμε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διώξει το «κακό» ΔΝΤ αλλά είναι διατεθειμένος να διαπραγματευτεί λογικά προγράμματα με την «καλοσυνάτη» ΕΕ.

Πού τις βάλανε άραγε οι «αγωνιστές του λαού» τις κουρευτικές μηχανές για το χρέος, σε ποιόν κουβά πετάξανε τα χαρτιά από τα σχισμένα μνημόνια;

Ετοιμάζουν «εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές» για τους ΠΑΣΟΚους και τους λοιπούς προδότες των μνημονίων, ή ξεσκονίζουν τις καρέκλες των υπουργείων που θα τους βολέψουνε;

Να μην ξεχάσω και την επίσημη πια κωλοτούμπα από το “όχι με κάθε θυσία στο ευρώ” στο “δεν υπάρχει περίπτωση να βγει η Ελλάδα από το ευρώ” του κ. Στάθακη στο δείπνο που παρέθεσε στους “γύπες των αγορών”.​

Τι πρέπει λοιπόν περισσότερο να γίνει για να αντιληφθούμε το τι συμβαίνει γύρω μας; Πόσο δύσκολο είναι να σκεφτούμε με βάση την λογική; Δεν είναι η λογική σκέψη αυτή που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα υπόλοιπα ζώα;

Το Ιούνιο του 2012 έλεγα ότι όλοι θα έπρεπε να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ – έχει ή δεν έχει πρόγραμμα – προκειμένου να ξεβρομίσει ο τόπος, μπας και αδειάσει ο βόθρος που μας περιβάλλει. Πού να το φανταστώ ότι θα έγραφα δύο χρόνια αργότερα ότι θα γράψω παρακάτω:

Αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ελπίζουν ότι κάτι θα αλλάξει κάποτε κάτι στην χώρα μας και θεωρούν τον εαυτό τους δυνάμει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να ψηφίσουν το κόμμα αυτό στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουνε.

Για τον ίδιο λόγο που έπρεπε το 2012 να τους ψηφίσουνε, για τον ίδιο λόγο πρέπει να τους μαυρίσουνε σήμερα. Προκειμένου να ξεβρομίσει ο τόπος, μπας και αδειάσει ο βόθρος που μας περιβάλλει. Από ΠΑΣΟΚ χορτάσαμε!

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, τα έχεις πάρει, ε; Πρώτη φορά που δεν μου έστειλες φιλιά από την Εσπερία. Αγαπητέ Ηλία, ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αυτό που θέλουν οι Έλληνες. ΠΑΣΟΚ θέλουν οι Έλληνες, ΠΑΣΟΚ γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Τα “επαναστατικά” λόγια του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο τρόπος του συστήματος να απορροφήσει τον ξεσηκωμό της ελληνικής κοινωνίας. Θυμήσου τα “επαναστατικά” του Σαμαρά, πριν τα υπογράψει όλα και με τα δυο χέρια. Πράγματι, χάθηκε η χρυσή ευκαιρία των εκλογών του 2012, όπου οι Έλληνες θα μπορούσαν να έχουν αποδώσει Δικαιοσύνη -ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες- αλλά, δυστυχώς, έκαναν πάλι κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με την “αριστερή” τσόντα της ΔΗΜΑΡ, ενώ έβαλαν πανηγυρικά στη Βουλή τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι πολιτικοί αλλά οι πολίτες. Ο “λαός”. Μιλάμε για πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση, με ξαφνικές κρίσεις μεγαλείου. Εδώ χρειάζεται ψυχίατρος. Δεν ξέρω αν θα επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση -θα πρέπει πρώτα να τον έχουν δεμένο από παντού και όχι μόνο από μερικές μεριές- αλλά θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση, για να πάμε παρακάτω. Να πάμε στη μετά τον ΣΥΡΙΖΑ εποχή, η οποία νομίζω πως θα έχει ενδιαφέρον. Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ψήφους από τα αριστερά του, κι αν δεν ήταν κυβέρνηση οι ακροδεξιοί του Σαμαρά, θα είχε ακόμα λιγότερες συμπάθειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει πως υπάρχει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία χτες το βράδυ -σε ένα σπίτι που ήμουν- κέρδισε τρεις νέες ψήφους. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.