Ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα στενά;

Α ρε πιτσιρίκο
Και τι δεν είπες κατά καιρούς, τα πάντα όλα.
Όπως και πολλοί αναγνώστες του μπλογκ, φίλοι θα πω, συναγωνιστές θα πω, αρκετοί με δυνατά μυαλά και γραφή, δείγμα οτι υπάρχει αξιόλογο ανθρώπινο υλικό στη χώρα, αλλά δυστυχώς επιπλέουν και επικρατούν οι ξεπουλημένοι, οι ανίκανοι και τα λαμόγια.

Βέβαια, επικρατούν γιατί και οι άλλοι τους αφήνουμε.

Ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα στενά;

Έχεις πει για στάση πληρωμών πολλές φορές,το ίδιο και πολλοί αναγνώστες,εγώ συχνά επαναλαμβάνω μονότονα «Δύο απλά και συγκεκριμένα ερωτήματα».

Προς το παρόν, δε βλέπω να επικρατεί αυτή η άποψη στην κοινωνία· όσοι κάνουν στάση πληρωμών το κάνουν από ανάγκη, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, όχι από επιλογή.

Οι υπόλοιποι -που έχουν- πληρώνουν κανονικά.

Πληρώνουν, γιατί προφανώς,τα χρήματα τους πιάνουν τόπο. Οι υποδομές του κράτους είναι εκπληκτικές, απολαμβάνουν φοβερές υπηρεσίες υγείας, παιδείας, οι δρόμοι είναι τέλειοι και ανήκουν στο λαό και όχι στους ολιγάρχες, τα αεροδρόμια είναι ελληνικά, τα λιμάνια το ίδιο, υπάρχει δικαιοσύνη και αξιοκρατία παντού, πλήρης δημοκρατία,συνέχεια γίνονται δημοψηφίσματα, τι άλλο να πω. Είναι όλα τέλεια.

Εγώ απορώ πως κάθονται ήσυχοι και υπομονετικοί οι τόσες χιλιάδες-εκατομμύρια καλύτερα-που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τα τόσα εκατομμύρια άνεργοι.

Οι τόσες χιλιάδες που βλέπουν δικούς τους να χάνονται καθημερινά,παρά τον υπεράνθρωπο αγώνα που δίνουν γιατροί, νοσηλευτές κλπ,λόγω των τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία της μνημονιακής Ελλάδας.

Ο κατάλογος είναι τεράστιος,θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα παραδείγματα.

Πιτσιρίκο
Έχεις πει πολλές φορές, οτι δεδομένου της έλλειψης διάθεσης από μέρους των Ελλήνων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους κάνοντας στάση πληρωμών και απεργία διαρκείας, το μόνο που μας σώζει είναι το ανεφάρμοστο της συμφωνίας.

Ξέρω οτι ίσως διαφωνήσεις αλλά μεγαλύτερη συμβολή αυτή τη στιγμή στο ανεφάρμοστο είναι τα μπλόκα των αγροτών.

Πρέπει όλες οι κοινωνικές ομάδες να πάνε μαζί τους.

«Να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα».

Χαιρετίσματα στην όμορφη Κύπρο.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, ήταν πάρα πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια που -μαζί με πολλούς άλλους- φωνάζαμε στο κέντρο της Αθήνας «Μη φεύγετε, ρε σεις, μείνετε!». Έφυγαν, όμως. Όταν φεύγουν οι άλλοι, κάποια στιγμή φεύγεις κι εσύ, γιατί αντιλαμβάνεσαι κάποια στιγμή πως είσαι ο μαλάκας της υπόθεσης. Και μετά, έγιναν και αρκετές εκλογές -από το 2010 μέχρι σήμερα- και πάντα ψήφιζαν τους απατεώνες. Δεν πιστεύω ότι οι αγρότες θα μείνουν στα μπλόκα. Πριν φύγω, είδα στις τηλεοράσεις τους ίδιους αγροτοπατέρες που έκαναν το παιχνίδι με το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία. Το ίδιο έργο λοιπόν. Επίσης, πόσο στα σοβαρά να πάρω τους αγρότες, όταν τους βλέπω να κάνουν σαν πουτανάκια για να μιλήσουν με τον κάθε Αυτιά και την κάθε Τρέμη; Πιο ζώα και από τα ζώα τους. Πάντως, αν οι αγρότες μείνουν στα μπλόκα, εγώ μέχρι που γυρνάω και πίσω. Και παίζω και ξύλο. Να είσαι καλά. Καλά να περνάτε στην Ελλάδα.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.