Βαλσαμωμένη χώρα – 654.732 οι αγνοούμενοι στα Τέμπη, μετά την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης

Νέα τροπή έχει πάρει η φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αφού, μετά την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης προς τις οικογένειες των θυμάτων, δηλώθηκαν 654.732 αγνοούμενοι.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δηλώνουν πως τα παιδιά τους ή οι γονείς τους ταξίδευαν με το μοιραίο τρένο και αγνοούνται, ώστε να επωφεληθούν από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Γονείς που χρωστάνε στις τράπεζες, κρύβουν τα παιδιά τους στο πατάρι, ή τα σκοτώνουν και τα πετάνε στα Τέμπη, για να διαγραφούν τα χρέη τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάποιοι γονείς παιδιών που επέβαιναν στο τρένο και επέζησαν, τα διώχνουν από το σπίτι γιατί δεν πέθαναν, ώστε να τους διαγραφούν τα χρέη.

Οι ειδικές συντάξεις, οι αποζημιώσεις και ο διορισμός στο Δημόσιο αποτελούν βάλσαμο για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λάρισα, μόλις έγιναν γνωστά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τις οικογένειες των θυμάτων, χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής ξέθαψαν τους νεκρούς τους -που τους είχαν θάψει πρόσφατα- και τους μετέφεραν στον τόπο του δυστυχήματος.

Οι συγγενείς των νεκρών δωροδοκούσαν τα μέλη των συνεργείων διάσωσης, για να πετάξουν τον δικό τους νεκρό μέσα σε ένα βαγόνι. Ή έστω ένα χέρι, ένα πόδι.

Η Hellenic Train αρνείται πως στο μοιραίο τρένο επέβαιναν 654.732 περισσότεροι επιβάτες -από αυτούς που ούτε η ίδια η εταιρεία δεν ήξερε πόσοι είναι- αλλά θα πρέπει να το αποδείξει στα δικαστήρια.

Ενόψει εκλογών, όλοι οι Έλληνες ζητούν να επεκταθούν τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και σε αυτούς -αφού όλοι οι Έλληνες μια οικογένεια είμαστε και αγαπιόμαστε πολύ μεταξύ μας-, με το σκεπτικό ότι θα αποτελέσουν βάλσαμο για την δύσκολη οικονομική τους κατάσταση και θα μπορέσουν να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Η χώρα βαλσαμώνεται. Βαλσαμωμένη χώρα.

(Το 2003, η Ελλάδα συγκλονίστηκε από την είδηση πως μια οικογένεια Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία, που είχαν σπίτι στην Φλώρινα, σκότωσαν και έκαψαν μια άτυχη εργαζόμενη γυναίκα από τα Σκόπια, για να την παρουσιάσουν ως τη μητέρα της οικογένειας και να πάρουν από την Γερμανία την ασφάλεια ζωής, ύφους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση αυτή η είδηση, είχα κόψει όλα τα αποκόμματα από τις εφημερίδες, και σκεφτόμουν πως θα γινόταν ένα τρομερό θεατρικό έργο -με μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων να κάθεται γύρω από ένα τραπέζι και να σχεδιάζει τον φόνο μιας γυναίκας- αλλά θα ήθελε κάποιον ή κάποιαν με πολύ γερή πένα και γερό στομάχι για να το γράψει. Τώρα πια τίποτα δεν μου κάνει εντύπωση.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.